Bağcılar’da halı elektrik kablolarının üzerine düştü: 5 kişi vefattan döndü

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Bağcılar’a bağlı Kemalpaşa Mahallesi’nde, Emine Onat ve Sümeyye İtimat çocuklarını okula kayıt yaptırdıktan daha sonra alışveriş yapmak için pazara yanlışsız yola çıktı.

Sokaktan geçtikleri sırada, bir apartmanın üst katından halı düştü.

Halı evvel elektrik kablolarına çarptı, akabinde sokağın ortasına düştü. Koparak yere düşen elektrik kabloları da etrafa kıvılcımlar saçtı. O sırada sokakta yürüyen Emine Onat ve Sümeyye İnanç ile 3 çocuğu endişe dolu anlar yaşadı.

“BEN BOMBA PATLADI ZANNETTİM”

Olay gününü anlatan Emine Onat, “Öğlen saatlerinde çocukları okula kayıt yaptıktan daha sonra orta sokaktan üst çıkarken birden bir ses çıktı. Duman, ayağımızın altında ateşler falan dönüp baktığımda bir halı tellerin üzerine düşmüştü. Ramak kalmıştı, nerdeyse ömrümüzü kaybediyorduk. Hem hayli dikkatsizlik birebir vakitte o halı nasıl oraya düştü mana veremiyorum.

Ayaklarımızın tabanına düştü. Biz iki yetişkin her neyse de çocuklarımız vardı. Toplamda 5 bireydik 3 çocuk iki yetişkin. Baya korktuk, duman çığlıklar ortasındaydık. Ayağımın altına ateş vardı. Ben bomba patladı zannettim. Çocuklar yeterliydi. Ben ayağımın topuğundan elektrik çarptı üzere hissettim. Oradaki arkadaşlar, ‘Toprağa bas’ dediler, toprağa bastım. Meskene geldiğimde ellerimi toprağa bastım. Şu anda kolumda bir kasılma oldu”
dedi.

“BEN OTURUP AĞLADIM KORKUDAN”

Olayı yaşayan öbür kişi Sümeyye İtimat ise şunları söylemiş oldu: “Okuldan dönüyorduk, pazara uğrayıp meskene döneriz dedik. Birden bir ses, bir çatırtı, bir patlama oldu. Çocuklarla bir arada ben çığlık attım. Millet başımıza toplandı. Bir baktım ayağımızın altında daima ateş var. Su verdiler ben oturup ağladım kaygıdan.

Çok korktuk yanımızda çocuklar vardı, benim iki çocuğum vardı yanımda. Güzeliz, Allah korudu bizi. Merak ettiğim bir şey var, o halı oradan nasıl düştü? Zira rüzgar yoktu. Ya biri asarken düşürüp geri çekildi, ya da sirkelerken düşürdüler. Sabaha kadar uyumadım. Düşünmekten sabaha kadar uyumadım. ‘Acaba bize bir şey olur mu, sanki çocuklarıma bir şey olur mu ?’ diye uyuyamadım sabaha kadar. O anlar daima gözümün önünde canlandı”
diye konuştu.