Avcı’dan Zafer Havalimanı eleştirisi: İki tane atıl havalimanımız olma tehlikesi var

kunteper

Member
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir’deki Hasan Polatkan Havalimanı’na iniş yapacak uçakların Kütahya’daki Zafer Havalimanı’na yönlendirileceği savlarını eleştirdi. Avcı, “Eğer birtakım yapay tedbirlerle yahut teşebbüslerle Polatkan’ın yolcusunu Zafer’e aktarabileceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. O yolcu bir süre daha sonra en azından Sabiha Gökçen’e iner. Sabiha Gökçen’den Eskişehir’e ulaşmak daha kolay. Zafer Havalimanı’nı biraz daha canlandıracağız derken iki tane atıl havalimanımız olmasını sağlama tehlikesi var. Hesabın yeterli yapılması lazım” diye konuştu.

‘ŞİMDİYE KADAR VATANDAŞLAR TERCİHİNİ HASAN POLATKAN’DAN YANA KULLANDI’

ANKA’nın haberine göre, AK Parti milletvekili Nabi Avcı, bugün partisinin Eskişehir Vilayet Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir’deki Hasan Polatkan Havalimanı’na iniş yapacak uçuşların, yolcu garantisinin tutturulamaması niçiniyle işletmeci şirkete yapılan ödemelerle gündeme gelen Kütahya Zafer Havalimanı’nı canlandırmak için bu havalimanına yönlendirileceği tezlerini kıymetlendirdi.

“Bugüne kadar Zafer Havalimanı açıktı. Hasan Polatkan da açıktı. Şimdiye kadar vatandaşlar tercihlerini Hasan Polatkan’dan yana kullandılar” diyen Avcı, “Niye? Zira Eskişehir’de Emirdağlı nüfusu var. Avrupa’dan gelenler Eskişehir’e geliyor evvel. Eskişehir Havalimanı değil, Zafer Havalimanı’yla çeşitli ulaşım sıkıntıları yaşanıyor onlar açısından” tabirlerini kullandı.

‘O YOLCU BİR MÜHLET daha sonra SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI’NA İNER’

Zafer Havalimanı’ndan Eskişehir’e ulaşımın daha sıkıntı olduğunu belirten Nabi Avcı, “bu biçimde bir teşebbüs şu kararı verir: Şayet siz, birtakım yapay tedbirlerle yahut teşebbüslerle Polatkan’ın yolcusunu Zafer’e aktarabileceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz. O yolcu bir süre daha sonra en azından Sabiha Gökçen’e iner. Zira Sabiha Gökçen’den Eskişehir’e ulaşmak daha kolaydır. Zafer Havalimanı’nı biraz daha canlandıracağız derken iki tane atıl havalimanımız olmasını sağlama tehlikesi var. Bu hesabın düzgün yapılması lazım” dedi.

‘ESKİŞEHİR’DE GÖĞSÜMÜ GERE GERE ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜN TANITIMINI YAPAMAYACAĞIM’

Nabi Avcı, AK Parti Genel Merkezi’nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileriyle ve milletvekilleriyle bir toplantı yapıldığını, o görüşmede da hem Hasan Polatkan Havalimanı’nın durumu tıpkı vakitte Eskişehir’in ulaşım sorunu da aktardığını lisana getirdi.

Meselelerin tahlilini istediğini söyleyen Avcı, şu biçimde devam etti:

“Ulaştırma Bakanı’nın brifinginde, bunu yalnızca Eskişehir’in sorunu olarak da değil, şunu söylemeye çalıştım: ‘Bakın, biz fazlaca büyük işler yapıyoruz. 16 Mart’tı, iki gün daha sonra Çanakkale Köprüsü’nün açılışı yapılacak lakin ben Eskişehir’de göğsümü gere gere Çanakkale Köprüsü’nün tanıtımını yapamayacağım. Niçin? Zira Eskişehirli bana diyecek ki ‘Çanakkale Köprüsü üzere süper bir eser yaptınız fakat biz Kırka yolu, Alpu yolu ne olacak, Sarıkaya yolu ne olacak?’ Lütfen, bakın, seçim de geliyor; bir an evvel bizim bu, sizin için fazlaca da büyük şey gerektirmeyen projelerimizi öncelikli olarak hızlandıralım. Öteki vilayetlerin milletvekili temsilcisi arkadaşlarımız da bunu teyit eden örnekler verdiler. her insanın vilayetinde, ilçesinde buna misal sıkıntılar var. Ulaştırma Bakanımız da bunları tekrar not aldı, gerekeni yapacağı konusunda bizde bir kanaat oluştu lakin ben çabucak sonrasında, o görüşmeden daha sonra, toplantı Binali Bey’in başkanlığında yapılıyor, Binali Bey’e dedim ki ‘Ben şu Zafer Havalimanı sorununu, Polatkan Havalimanı sıkıntısını bir defa daha anlatayım size zira iş ciddiye binmeye başladı. Yazılar yazılıyormuş; ‘Oraya inmeyeceksiniz, buraya gitmeyeceksiniz’ üzere bürokrasi birtakım şeyler karıştırıyor, bunu size anlatmam lazım’. Orada baş başa bir görüşme yaptık, biraz evvel size söylemiş olduklerimizi, Eskişehir’i atıl duruma düşürmenin ekonomik olarak da siyasal olarak da sonuçları olacağını, bu konun yeniden ciddiyetle düşünülmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattık. Ulaştırma Bakanı’yla da bu hususta toplantı yapacağız.” (HABER MERKEZİ)