Arınç: Otomobilinde kokain çeken adamı genel merkeze almışlar

kunteper

Member
Eski TBMM Lideri Bülent Arınç, Öze Dönüş Platformu tarafınca düzenlenen kahvaltıda gençlerle bir ortaya geldi. Arınç burada yaptığı konuşmada siyasette nefret lisanının hakim olmasını eleştirerek “Birileri eline kılıcı alıp ona buna sallıyor” diyen Arınç, “Bu şahısların artık kelamının bir hikmeti kalmamıştır” dedi. Arınç AK Parti idaresini ima ederek “Arabasında kokain çekmiş adamı genel merkeze almışlar. Ben olsam 30 kilometre yaklaştırmam sözünü kullandı.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre Bülent Arınç, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş’ın Devran kitabının okunmasını önerdiği için kendisine epeyce kızıldığını belirterek “Okumak epeyce değerli. Okumayan azar. Okursanız hitabetiniz düzgünleşir. Hitabeti o denli siyaset akademilerinde öğrenemezsiniz, okursanız gelişir” diye konuştu.

“Bugün ilahiyat fakültesi hocaları bile birbirine düştü. Sahih olmak lazım” diyen Arınç, “Ben bir dini sıkıntıyı konuşacak olursam ya Mehmet Görmez’le ya da Ali Bardakoğlu’yla konuşurum. Bugünkülerle konuşmam” tabirini de kullandı.

Arınç, “Hâlâ AK Partiliyim, bir yere gitmiş değilim” derken, siyasete girmek isteyenlere, “Siz güzel olun, sizi talep etsinler” tavsiyesinde bulundu. Arınç konuşmasında “Yaptıklarımla iftihar ediyorum. 2015 daha sonrasında olmadığım için hiç bir mesuliyet kabul etmiyorum” halinde konuştu.

“İnşallah özümüze döneriz. Fabrika ayarları deniyor ya, ondan bahsediyorum” diyen Arınç, “Millet İttifakı seçim kazanırsa Türkiye’de kaos olmaz mı?” sorusuna şu karşılığı verdi:

Ben bahse Millet İttifakı, Cumhur İttifakı diye bakmayayım. 1974’te CHP ile biz, yani MSP ile ittifak kurdu. Ecevit, hoş bir kelam söylemiş oldu. “Tarihi bir yanılgı arasındaymişiz” dedi. Dindar beşerler Atatürk düşmanıdır sanılıyordu. O devir bu koalisyona olmaz deniyordu. Bal üzere de oldu. İttifakları temeli 1991’de atıldı. Kendi ittifakını kuran bir parti, karşısındakine berbat kelamlar söylememeli. Millet – zillet lafını yanlışsız bulmuyorum. Oradan da biri çıkar size çamur der. Ortada belirlenmiş bir erken seçim yok, ötürüsıyla Millet İttifakı’nın adayını açıklamamış olmasını yanlışsız buluyorum.

Arınç, “Kutuplaşmanın en aza inmesi için ne yapılmalı” sorusuna, “İslam’ın özünde hoş kelam ve yumuşak lisan var. Siyasetin lisanı yumuşak olmalı, herkesi kucaklamalı. Yüzde 50 oy almak demek, iki bireyden birinin onayını almak demek. Evvelce birbirimizi tamamlayan bir takımdık biz. Abdullah Bey’in eksiğini Bülent, Bülent’in eksiğini Tayyip Beyefendi kapattırdı. Artık kimlere kaldı görüyorsunuz” diyerek yanıtladı.

Arınç ayrıyeten şu ifadeyi de kullandı: Otomobilinde kokain çeken adamı genel merkeze almışsın. Ben olsam 30 kilometre yakına yaklaştırmam.