Arınç: Ben artık yokum

kunteper

Member
Eski TBMM Lideri Bülent Arınç, Bursa’da mahallî televizyon kanalı Line TV’nin yayınına katılarak gündemi kıymetlendirdi.

AK Parti’den uzaklaştırılmasına ait konuşan Arınç “Türkiye’de o denli bir troll sürüsü var ki, siz bugün hava hayli hoş oldu deseniz bile bundan diğer mana çıkarıp bunun üzerinden bana ve bizimle parti ortasını yahut Tayyip Bey’in ortasını açmaya çalışan ahlaksız beşerler var. bayanıyla erkeğiyle…Sadece ortasında bulunduğumuz durumu bir gözlemci olarak anlatmaya çaba ediyorum” dedi.

‘REİSÇİ GEÇİNİP TAYYİP BEY’E ZİYAN VERİYORLAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı partisinden izole etmek isteyenler olduğunu söyleyen Arınç şöyleki devam etti: “Şimdi bunun haricinde yani Reisçi geçinip de aslında Tayyip Bey’e en çok ziyan veren onu toplumdan, partisinden izole etmeye uğraş eden şahıslar var ve maalesef bunlar fazlaca da uzakta değil.

Düzgün yaptıklarını düşünüyorlar lakin ben uygun olan şeyin kendileriyle istişare edildiği vakit doğruyu konuşan acı da olsa hakikati söyleyen, onun düzgünlüğünü istediği için yanlışsız olanı tavsiye eden insanlarda olduğunu düşünüyorum.

Ben bu biçimde olmaya çalıştım lakin başarılı olamadım. Sonunda yüksek istişare konseyinden da ayrıldım. Kaldı ki orası da icrai bir organ değil. İstişare organıydı. Fikirlerimizi söylüyorduk.”

Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne dair ise şunları söylemiş oldu: “yararlı oldu, ziyanlı oldu. O (Erdoğan) hala bu sistemin epeyce gerçek olduğuna inanıyor.

(Erken seçim tartışması) Pekala seçime sarfiyatlar mi gitmezler mi… Seçime nasıl gidileceği de anayasada yeni sistemde belirli.

Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli yani ittifak ortağı, seçim vaktinde olacak diyorsa, sizin seçim istemenizin bir manası yok. Yani bir daha onların ‘biz seçime gidiyoruz’ demesi lazım. Zira muhalefetin o denli oy çoğunluğu yok parlamento içerisinde. Bunun bilakis bir karar almaları mümkün değil.

Bence bu tartışmaların haricinde yahut ittifakların adayı kim olacak… Bunlar günlük tartışmalar. Aslında ‘Türkiye nereye gidiyor, nasıl gidiyor, önünüzü bakılırsabiliyor musunuz, daha daha sonrasında ne olabilir, bu idare üslubundan Türkiye istifade eder mi, etmez mi?’ bunların tartışılması lazım.

‘BEN ARTIK YOKUM’

Sistem 2017’den daha sonra değişti ve ben artık yokum. 2015 sonu, yani 2016’dan itibaren hiç partiyle ve hükümetle parlamentoyla münasebeti kalmamış bir beşerim. İsterseniz ’emekli siyasetçi’ deyin. Sıfatım ne olarak kaldı, Eski Meclis Lideri, Eski Başbakan Yardımcısı, bunların içerisinden bana en hayli liderim diyorlar. Ben de bundan şad oluyorum. Parti içerisindeki birlikte çalıştığımız arkadaşlarımın bir kısmı ağabey diyor, ondan da şad oluyorum. Zira biz de ağabeylik ve kardeşlik ilgisi epeyce kıymetlidir. Diğerleri bunu fazlaca fazla bilmezler. Ben bunu bir hürmet sözü olarak kabul ederim.” (HABER MERKEZİ)