Ankara’yı kana bulayacaklardı… Fotoğrafları ortaya çıktı

kunteper

Member
Bombalı aksiyon yapmak için Suriye’den Ankara’ya geldiği belirlenen PYD/YPG terör örgütü mensubu 3 kuşkulu, polis takımları tarafınca yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ankara’da bombalı aksiyon hazırlığındayken polis takımlarının çalışması kararı yakalanan PYD/YPG terör örgütü mensubu 3 kuşkulu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Gayret Şubesi (TEM) grupları, Suriye’den kaçak yollarla yurda girdiği ve Ankara’ya geldiği tespit edilen 2 araç içerisinde 10 şüpheli yakaladı.

Yakalanan şüphelilerden H.H.C.’nin üzerinde bombalı düzeneklere bağlanmak üzere hazır hale getirilmiş cep telefonu ele geçirildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar ile soruşturma derinleştirildi.

Ele geçen dijital gereçlerin incelenmesi üzerine H.H.C. ile bir arada M.S. ve A.S.’nin de PKK/KCK terör örgütünün Suriye yapılanması PYD/YPG ortasında eğitim aldıkları, örgütün kelamda özel kuvvetler elbiseleri ve uzun namlulu silahlarla fotoğrafları tespit edildi.

M.S. ve A.S. isimli şüpheliler de polisin yaptığı çalışma kararı kısa müddette yakalandı. Devam eden incelemelerde ayrıyeten Suriye’de hazırlanmış patlayıcı husus fotoğrafları ortaya çıktı.

BOMBALI AKSİYON İÇİN TÜRKİYE’YE GÖNDERİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu için İstihbarat, TEM ve bomba imha uzmanlarından oluşan özel bir grup oluşturuldu. Yapılan sorgu kararında, H.H.C.’nin Türkiye’ye bombalı hareket yapmak için girdiği ve daha evvel 7 ay M.S. ile birlikte Suriye’de PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Çalışmalar derinleştirildikçe; şüphelilerin terör örgütü için Suriye’de faaliyet gösterdikleri, ideolojik ve silahlı eğitim aldıkları, örgüt için tünel kazdıkları ve H.H.C’nin bomba eğitimi verildikten daha sonra para teklif edilerek bombalı hareket için Türkiye’ye gönderildiği ortaya çıktı.

12 kuşkulu, terör örgütü ismine bombalı harekete teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak kabahatlerinden adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden H.H.C., M.S. ve A.S. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 3 kuşkulu de isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı. Ülkeye kaçak olarak giren başka şüpheliler ise hudut dışı edilmek üzere Göç Yönetimine teslim edildi.

İşte o fotoğraflar: