Angela Merkel: “Uyuyacağım”

kunteper

Member
Almanya’da 26 Eylül seçimleri daha sonrasında 16 yıllık Başbakanlık koltuğunu devretmeye hazırlanan Angela Merkel Deutsche Welle’ye konuştu.

Yeni hükümet resmen misyonu devraldıktan daha sonra ne yapacağı biçimindeki sorulara işaret eden Merkel, “Artık siyaset yapmayacağım. Ne yapacağımı çabucak hemen bilmiyorum. Daha evvelinde dediğim üzere evvel biraz dinleneceğim ve aklıma neler gelecek bakacağım” dedi. Kitap okuyup uyumak istediğini söyleyen Merkel, “Uzun yıllar boyunca önüme koyulan gündemle meşguldüm, her an hazır olmam gerekiyordu… Artık ise istekli olarak kendiliğimden ne yapacağım, ona bakacağım. Lakin bunu bulmak birkaç ay alır” diye konuştu.

Merkel, gücünü nereden aldığı formundaki soru karşısında ise çalışmayı seven meraklı bir kişi olduğuna işaret ederek farklı insanları, farklı kültürleri tanımanın kendisini zenginleştirdiğini ve bunun güç verdiğini söz etti. Ağır günlük programda kendine boşluklar bırakmanın da değerli olduğunu belirten Merkel, “Her birimiz katılabileceğimizden epeyce daha fazla davet alıyoruz. Siyaset yapmada sanat, öncesinden peşinen planlayıp kelam verip daha sonradan yeniden iptal etmek zorunda kalmamaktır, diye düşünüyorum. Bu benim canımı sıkar. Bu daha evvel yemin ettiğiniz bireylerin de canını sıkar. Ve bu manada günlük ölçüyü yerine getirebilmem, bana her vakit güç verdi. Ortada sırada tabiat, bahçe işleri, inzivaya çekilmek ve yılda birkaç hafta da olsa tatil yapmak… Bu fazlaca önemli” halinde konuştu.