ÂLÂ Partili Fazilet: Akşener aslında sıkıntı olanı yükleniyor

kunteper

Member
DÜZGÜN Parti Genel Lideri Meral Akşener’in, “Cumhurbaşkanlığına aday değilim, başbakanlığa adayım” açıklaması gündemdeki yerini koruyor. ÂLÂ Parti Genel Lider Yardımcısı Bahadır Fazilet, Akşener’in açıklamasının verdiği bildirileri açıklayarak bu telaffuzun yeni olmadığına vurgu yaptı.

BBC Türkçe‘den Ayşe Sayın‘a konuşan Fazilet, “Bu parlamenter rejimin anayasasına bir ekleme yapacağız ve hali hazırda o anda nazaranv yapmakta olan cumhurbaşkanının nazaranvine devam edecek. Sayın Genel Lider şunu söylemek istiyor: ‘Benim değiştirmek istediğim bu tek adam rejiminde cumhurbaşkanını, devletin ve milletin temsilcisi olarak görüyorum. Bense UYGUN Parti Genel Lideri olarak devleti, ülkeyi hükümeti yöneteceğim, benim değiştirdiğim sistemde de bu bakılırsavler başbakana ait’ diyor” tabirlerini kullandı.

Erdoğan’ın alternatifi bir kişiyi seçmediklerini belirten Fazilet kelamlarına şu biçimde devam etti, “Bu demek değildir ki cumhurbaşkanlığı değerli değildir, epey değerli bir makamdır. Lakin değiştirmek istediğimiz rejimde bu makamın misyonu yalnızca devleti ve milleti temsille sonlu. Baştan beri söylemiş olduği bir şey var. ‘Biz kendimizi milletin önüne koymayacağız ne ben şahsım olarak ne ÂLÂ Parti olarak. Biz masayı deviren olmayacağız biz daima makulü arayan partiyiz’ diyor. O niçinle ‘Başbakan olacağım’ kelamı, en başta söylemiş olduğiyle uyumlu bir açıklama. aslına bakarsan aklında olanı, öncesinden de üstü kapalı olarak söylüyordu bu sefer açıkça açıkladı yalnızca. Yapılan bu.”

‘bu biçimdeIN KOŞULLARI FARKLI’

Akşener’in, 2018 seçimlerinde cumhurbaşkanlığı konusunda argümanlı olduğu hatırlatılan Fazilet, “Şu anda halkın seçeceği cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın sahip olduğu güçlerle ülkeyi yönetmeyecek. Olağan ki o esnada seçilen cumhurbaşkanı bakanlarıyla birlikte Millet İttifakı’nın ortak hükümetiyle birlikte ekonomiyi düzeltecek, dış bağları bir an evvelden rayına oturtacak, eğitim sistemini, yargıyı düzeltecek. Şayet cumhurbaşkanı olursa yalnızca devleti, milleti temsil edecek ,’Bunu tercih etmiyorum, tercihim hükümet etmek, ülkeyi yönetmek’ diyor. Genel lider aslında sıkıntı olanı yükleniyor. bununla birlikte 2018’de aday olduğunda unutmayalım, parlamenter sistem çalışması yoktu. bu biçimde genel lider Türkiye’yi gezerek, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gelmemesi gerektiğini söylemiş olduk ancak bu biçimdeın kaideleri farklı. Artık parlamenter sisteme dönme konusunda millet bize yetki veriyor” dedi.

‘ŞAHISLAR ÜZERİNDEN BİR İLETİ YOK’

“Akşener, cumhurbaşkanlığı argümanından vazgeçerek, Kılıçdaroğlu’na ‘Sen de aday olma, kazanabilecek bir aday üzerinde anlaşalım’ bildirisi verdi” argümanlarına yönelik de açıklamalar yapan Fazilet, “bu biçimde bir bildiri değil. Bir insan bir öbür adayının önünü kesmek istese, onun için kendi cumhurbaşkanı adaylığında vazgeçer mi, bu biraz fazla büyük bir diyet olmaz mı? Hatta tam karşıtı Genel Başkan’ın kelamlarının altını âlâ okumak lazım. ‘Sayın Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanının nitelikleri konusunda en ufak bir ayrılığımız yok’, diyor. “‘ynı manaları, birebir bakılırsavleri veriyorum birebir karakter özelliklerini istiyorum ben’, diyor. Şahıslar üzerinden bir bildiri yok bunda” diye belirtti. (BBC Türkçe)