Akşener: Hesap soramayıp ‘hamdolsun’ çeken ezikliğe bakar mısınız

kunteper

Member
YETERLİ Parti önderi Meral Akşener partisinin küme toplantısında konuştu. Akşener, korona virüsü aşısını bulan Biontech’in kurucuları Uğur Şahin ve Hasret Türeci’nin Nobel’e aday gösterilmesi için teklif vereceklerini deklare etti. Erdoğan ile Biden görüşmesini kıymetlendiren Akşener şunları söylemiş oldu: “ ‘Muhalefetin dostu Biden’ diyorlardı. ‘Hayın Biden’ diyorlardı, ‘zalım Biden’ diyorlardı. daha sonra ne oldu? Pazartesi oldu ve basın toplantısında, Sayın Erdoğan, Amerikan Lideri için ne dedi? ‘Dostum Biden’ dedi. Dünün ‘eyyyy Biden’ı’, bugünün ‘Dostum Biden’ı’ oluverdi.”

Akşener’in açıklamalarından başlıklar şöyleki:

ŞAHİN VE TÜRECİ’NİN NOBEL’E ADAY GÖSTERİLMESİNİ İSTEYECEĞİZ: Covid süreci, iktidar tarafınca maalesef yönetilemedi. Maddi-manevi fazlaca ağır bedeller ödedik. Olmaması gereken can kayıpları yaşadık. Sevdiklerimizi kaybettik. Aşı tedariği ise, bu sürecin en ağır fiyaskosu oldu. İktidar, büyük bir beceriksizlik göstererek, bir türlü, alternatifli bir aşı sepeti oluşturamadı. Çin aşısını vaktinde getirip, insanlarımızı aşılayamadıkları üzere, en tesirli aşı olarak bilinen, Biontech aşısını da, Uğur Şahin ve Hasret Türeci Hocalarımızın, özel çabalarına karşın, son günlere kadar temin edemediler. halbuki Biontech aşısını, vaktinde, büyük ölçüde ve uygun şartlarda alabilir, bu biçimdece, şu ana kadar, nüfusumuzun en az yüzde yetmişini, aşılamış olabilirdik. Daha da değerlisi, fazlaca sayıda insanımızın, hayatlarını kurtarmış olabilirdik. Lakin, iktidarın maharetli ellerinde, maalesef bunu başaramadık. Bugün geldiğimiz noktada ise, Uğur ve Hasret hocalarımızın, memleket sevgisiyle aldıkları inisiyatif yardımıyla, nihayet Türk Milleti, aşısızlık sarmalından ve yeni dalgalardan, kurtulma sürecine girdi. Allah onlardan razı olsun. Uğur Şahin ve Hasret Türeci hocalarımız, Covid’e karşı mRNA aşısını bularak, insanlığa epey büyük bir hizmette bulundular. Bunun yanında, hocalarımızın, kanser araştırmaları konusunda da, büyük ilerlemeler kaydettiklerini biliyoruz. Yani, Covid 19 salgını kelam konusu olmasaydı da, kanser çalışmaları niçiniyle, bilim etraflarında, dünya çapında bir itibara sahiplerdi. İşte o niçinle bugün, GÜZEL Parti kümesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Türklerin gururu olan, bu iki bilim insanımızı, insanlığa ve bilim dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı, Nobel’e aday göstermesini talep edeceğiz. Uğur Şahin ve Hasret Türeci, bizler için unutulması imkansız, Türk Milleti’nin, ebediyen gururla anacağı, vefalı evlatlarıdır. Bu kıymetli talebimize, meclisteki tüm partilerin dayanağını bekliyoruz.

KANKA DİPLOMASİSİNİN SON NOKTASI: Bugün 16 Haziran Kamu Çalışanları Günü. Kutlu olsun. Devletimizin her kademesindeki kamu işçilerimiz, 3600 ek göstergeden, enflasyona ezdirilen maaşlarına ve özlük haklarına kadar, büyük kayıplar yaşıyorlar. O niçinle, yılda bir gün hatırlanmak yerine, haklarının teslim edilmesini beklediklerini de biliyorum. Buradan kamuda çalışan kardeşlerime seslenmek istiyorum; UYGUN Parti iktidarında, bu meselelerin hepsini çözeceğiz. Gasp edilen haklarınızı teslim edeceğiz. Onların tutmadığı kelamları, biz tutacağız. Kelamımız söz. İçiniz rahat olsun. İktidarın memleketin her kritik sıkıntısında yaşadığı savrulmalardan artık bıktık. Biz bıktık, fakat onlar savrulmaktan bıkmadı. Biliyorsunuz, Sayın Erdoğan, geçtiğimiz Pazartesi NATO Zirvesi’ne katıldı. Daha düne kadar, verip veriştiği NATO, bir anda bedelli oluverdi. Daha Pazar akşamına kadar, bakanlarından tutun da, atanmış bürokratına kadar, bu arkadaşların tamamı, “Muhalefetin dostu Biden” diyorlardı. Hayın Biden diyorlardı, zalım Biden diyorlardı. daha sonra ne oldu? Pazartesi oldu ve basın toplantısında, Sayın Erdoğan, Amerikan Lideri için ne dedi? “Dostum Biden” dedi. Dünün “eyyyy Biden’ı”, bugünün “Dostum Biden’ı” oluverdi. İşte size, Sayın Erdoğan’ın bipolar dış siyaset anlayışının son örneği… İşte size, kanka diplomasisinin Türkiye’yi getirdiği son nokta… Allah sonumuzu hayretsin.

HESAP SORAMAYIP HAMDOLSUN ÇEKEN EZİKLİK: 14 Haziran günü iktidarın besleme medyası bir başlık atmıştı. Buna nazaran Sayın Erdoğan, motamot şu biçimde diyordu; “NATO Zirvesi’nde Biden’a, 24 Nisan Soykırım tezini da soracağım.” Yani arkadaş oraya, had bildirmeye gidiyordu. Yani arkadaş oraya, hesap sormaya gidiyordu. Sorabildi mi? Soramadı. Soramadığı üzere, bir de basın toplantısında, “Hamdolsun, 24 Nisan konusu gündeme gelmedi” dedi. Şu zayıflığa bakar mısınız? Hesap soramadığı üzere, bir de hamdolsun çeken şu ezikliğe bakar mısınız? Büyük düşman Biden’dan, Dostum Biden’a savrulan şu ruh haline bakar mısınız? Arkadaş, bu biçimde bir yüzsüzlük olabilir mi? bu biçimde bir ciddiyetsizlik olabilir mi? bu biçimde devlet insanlığı olabilir mi? Yazıklar olsun! Biz, bağlantımız olan tüm ülkelerle, müşterek çıkarların öne çıkartıldığı, ticaretin öncelendiği, kurumsal bir çerçevede sürdürülen, onurlu bağlantıları destekleriz. İsteriz ki, bölgemizdeki ülkelerle, Avrupa Birliği’yle, Amerika’yla olan bağlantılarımız de, bu ciddiyetle, bu tutarlılıkla sürdürülsün. Sürdürülsün ki, bu biçimdece Türkiye, ekonomik coğrafyasının potansiyelinden, en üst düzeyde faydalanabilsin. Bizim dış siyaset ve diplomasi anlayışımız, işte budur. O niçinle; bu arkadaşların garip zihniyetleri doğrultusunda, iç siyasette siyasi rant devşirmek için, bağlantıları gerim gerim gerip, daha sonra da, kelamda soykırım palavrası açıklamasını, yutma değerine yaptıkları, bu fantastik geri vitesin kararında, olacakları nitekim merak ediyorum.

PEK GÖRÜNMEYEN İÇİŞLERİ BAKANI NE DİYECEK? örneğin; geçtiğimiz hafta, ABD’yi, Türkiye’nin en büyük ulusal güvenlik sorunu olarak ilan eden, havuz medyası, bu yakınlaşmayı nasıl yorumlayacak, merak ediyorum. örneğin; S-400’lerin, bir biçimde kullanım dışı bırakılması durumunda, yıllardır, adeta Rusların amigoluğunu yapan siyasetçi ve gazetecilerin, nasıl reaksiyon vereceğini merak ediyorum. örneğin; Rus donanmasının, Doğu Akdeniz’e girişini savunanların, yahut Çin’le Türkiye’yi, stratejik ortak haline getirmek isteyenlerin akıbetini, merak ediyorum. örneğin; “15 Temmuz’un gerisinde Amerika var” diyen, ve son günlerde niçinse pek ortalıkta gözükmeyen, İçişleri Bakanı’nın tavrı ne olacak, merak ediyorum. Küçük ortak, siyasi kıvraklıkta, Sayın Erdoğan’a ahenk sağlamış görünüyor. Kendisinin, daha evvel sineye çektiklerini göz önünde bulundurunca, kelamda soykırım palavrasını da, sineye çekmesini yadırgamıyoruz. Fakat örneğin, minik ortak bu işlere ne diyecek, sahiden merak ediyorum. Amerikan Lideri ile yapılan görüşmenin sonuçlarını, vakit ortasında daha âlâ tahlil edebileceğiz. Edebileceğiz diyorum, zira bu arkadaşlar, devlet geleneğimizi alt üst ettikleri için, Milletin Meskeni, Gazi Meclisimizi bilgilendirmek akıllarından bile geçmiyor. O görüşme, şayet ülkemiz için kritik bir görüşmeyse, milletimizin de, meclisi aracılığıyla, ne olup bittiğini bilmeye hakkı var. O niçinle, buradan iktidara davette bulunmak istiyorum: Buyurun gereğini yapın. tıpkı zamandavlet ahlakı, birebir vakitte milletimizin size verdiği misyonun sorumluluğu, bunu gerektirir.

AÇLARI DOYURUVERİN DİYEN ZİHNİYET: Bütün problem, memleketi yönetenlerin, bu zenginliği kimin için kullandığı. Milleti için mi, yoksa o 5 müteahhit için mi kullandığı? Gençleri için mi, yoksa beş maaşlı kifayetsiz danışmanları için mi kullandığı? Esnafı, çiftçisi, işçisi için mi, yoksa eşi dostu akrabası için mi kullandığı? Yani aslında bütün sıkıntı, bir tercih problemi. İktidar milletin çıkarlarını mı tercih ediyor, yoksa kendi koltuklarını mı tercih ediyor sorunu. Bu kadar sıradan. Bu iktidarın tercihleri gösteriyor ki, Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının, artık milletimize verecek bir şeyi kalmamıştır. Hakikaten dün, “Kimsesizlerin kimsesiyiz” diyerek iktidara gelenler, bugün, milletin yaşadığı zorluklarla dalga geçecek, açlığıyla baş bulacak noktaya geldi. Sahiden ibretlik. Biliyorsunuz, kelamda milletin adamı, geçen hafta küme toplantısında; bizi kastederek, “Aç olanları da, buyurun siz doyuruverin” dedi. Dava arkadaşlarım; bu, tarihe geçecek nitelikteki kelamlar; kibrin, milletine yabancılaşmanın, gerçeklerle bağını koparmanın, kendisine güvenip, oy veren, aziz milletimize yapılan apaçık bir ihanetin, ibretlik resmidir. Bilge Kağan der ki; “Açları doyurdum, çıplakları giydirdim. Fakir milleti güçlü kıldım. Az milleti çoğalttım. Artık kötülük yok.” Türk’ün o kutlu hakanının devlet anlayışından, bugün geldiğimiz noktaya bakar mısınız? “5 bin yıllık devlet geleneğimiz var” dediğimizde, bize gülenlerin, “O açları da siz doyuruverin” diyebilen, utanmazlığına bakar mısınız? Zihniyetiniz batsın! Yazıklar olsun!

BEŞ MAAŞLI DANIŞMANLARI DEĞİL MİLLETİ DÜŞÜNÜYORUZ: Sayın Erdoğan; ağzından çıkanı kulağın duysun. Sen bu ülkede, iktidarın başısın. Vatandaşın kaygılarını inkar edemezsin. Milletimizin sıkıntı durumuyla dalga geçemezsin. Türkiye’de, tek bir vatandaşımız bile, geçim düşüncesinden geceleri uyuyamıyorsa, sen de uyumayacaksın. Türkiye’de, tek bir insanımız bile, yatağına aç giriyorsa, sen de tok yatmayacaksın. Türkiye’de tek bir gencimiz bile işsizse, ona iş bulacaksın. Emeklimiz, çiftçimiz, memurumuz, çalışanlarımız sıkıntı durumdaysa, gerekeni yapacaksın. Sen işini yapmıyorsan, milletten aldığın yetkiyi, sarayda sefa sürmeye kullanıyorsan, milletimizin sıkıntısının vebali de, utancı da sana aittir. Senin iktidarına, senin bu milletin başına bela ettiğin, bu ucube sisteme aittir. Bu kadar sıradan. Dava arkadaşlarım; bu gaflet dolu kelamlar, aslında bir itiraftır. Sayın Erdoğan aslında, “Benden bir yol olmaz” diyor. “Ben sefaya o denli bir alıştım ki, artık benden yoksula, fukaraya, işsize, bir yarar dokunmaz” diyor. “Beni salın, bana dokunmayın” diyor. Dokunacağız arkadaş! Hiç kusura bakma. Dokunacağız ve o doymak bilmeyen, milletimizi hakir bakılırsan, çarpık zihniyetinden kurtulacağız.

BUYUR HODRİ MEYDAN: Türkiye’yi; saraylarda, 5 maaşlı danışmanlar ve torpilli atanmışlarla değil, milletin meskeninde, milletiyle birlikte yöneten bir iktidarla buluşturacağız. Madem işini yapmıyorsun, madem açı doyuramıyorsun, madem yönetmeyi beceremiyorsun, bu biçimde deva de, yol da muhakkak. Sen sandığı getireceksin, millet yetkiyi verecek, biz de gereğini yapacağız. Sen gölge etmeyeceksin, biz de memleketi düze çıkartacağız. Biz hazırız. 3 buçuk yıldır bunun için çalışıyoruz. Biz senin üzere, beş maaşlı danışmanları, damatları, gelinleri, yeğenleri değil, milletimizi düşünüyoruz. 5 müteahhidi değil, bu büyük milleti varlıklı etmek için çalışıyoruz. İşte onun için, koltuk döşemelerini değil, ayakkabılarımızı eskitiyoruz. Sandığı getirdiğinde nazaranceksin ki; umutsuz bıraktığın gençlerimiz, en uygununu bilir! Zahmete terk ettiğin EYT’li kardeşlerim, en uygununu bilir! 3600 ek gösterge mağduru polisimiz, sıhhat çalışanlarımız ve öğretmenlerimiz, en düzgününü bilir! Enflasyona ezdirdiğin, çalışanlarımız, memurlarımız, emeklilerimiz, en güzelini bilir! Borç batağına sapladığın esnaf kardeşlerim, çiftçi kardeşlerim, en güzelini bilir! Açlığını, yokluğunu, yoksulluğunu, alay konusu yaptığın bu büyük millet, emin ol, en uygununu bilir! Sen kâfi ki sandığı getir, milletimiz ne yapacağını epeyce UYGUN bilir. Buyur, hodri meydan! (HABER MERKEZİ)