AKP’li Çamlı’nın “Ben değilim” dediği anda arkadaşı bağırdı: Yeliz itirafı

kunteper

Member
Meclis’te 2017’de “@yelizadeley” kullanıcı ismiyle bir Twitter hesabının genel şura salonundan yayın yaptığı, yayının ön kameraya geçmesiyle hesabın AKP milletvekili ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski sürücüsü Ahmet Hamdi Çamlı olduğu ortaya çıkmıştı.

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen günlerde Meclis’te gerçekleştirdiği bütçe konuşmasında “Arkadaşlar Yeliz konuşuyor” demesiyle “Yeliz” bir daha Genel Kurul’da gündem oldu.

KELAM İSTEDİ

CHP’li vekiller alkışlarla “Yeliz Yeliz” sloganları da atınca Çamlı, TBMM Lideri Mustafa Şentop’tan “sataşma sebebi öne sürülerek” kelam istedi.

AKP ve CHP’li milletvekilleri içinde geçen diyaloglar Meclis tutanaklarına özetle şu biçimde yansıdı:

Çamlı: Cahiliye periyodu Arapları putlar yaparlardı, daha sonra o putları yerlerdi. CHP’li arkadaşlar da bir put yaptılar, canları daraldı mı o puta sarılıyorlar.

Özgür Özel: Hepimiz o gece buradaydık. Siz, takma isimle şuradan yayın yapıyordunuz.

Çamlı: Yok o denli bir şey.

Özel: Kazara kamerayı kendinize çevirdiniz, ekranda “Yeliz” yazıyordu. Bu hadiseyi o gecenin güzelliği ortasında bırakmayıp hâlâ inkârla ve palavrayla savunuyorsanız…

“TAKMA İSMİ YELİZ FAKAT…”

Zülfü Demirbağ: Takma ismi Yeliz ancak yapılan hareket epey galiz.

Çamlı: Bu “Yeliz” konusuyla ilgili açıklama yaptım. Kaç sefer yaptım.

Özel: Haydi canım ya, hepimiz buradaydık!

“İKİ KİLO ET YİYORSAK YARIM KİLO YERİZ”

AKP Elazığ Vilayet Başkanlığı’nın 23 Kasım’da düzenlediği halkla buluşma toplantılarına katılan Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, döviz kurundaki artışın akabinde temel ömür mamüllerindeki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili konuşmuştu.

Vatandaşlara “önerilerde” bulunan Demirbağ, aldıkları eserleri daha az almalarını, turfanda almalarının sıhhat açısından da âlâ olmadığını belirterek, “Normal kaidelerde ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız. Kış günü turfanda zerzevatları kullanmak aslına bakarsanız sıhhate da fazlaca faydalı değil. Biber alacağız, 3 tane alırız 1 kilo alacağımıza. Bunlara, bu fırsatçılara tefecilere, vicdansızlara bu fırsatı vermeyelim derim ben.” diye konuşmuştu.