AK Partili vekilden aracını durduran polislere: Senin ismin ne?

kunteper

Member
ANKARA – CHP Mersin Milletvekili Ali Becerikli Başarır, 18 Temmuz 2021 tarihinde Mersin’in Faziletli ilçesindeki Çeşmeli otobanının girişinde iki polis memurunun AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durdurduğunu, memurların bu sürecin akabinde açığa alındığını açıklamıştı.

AK Partili Yılmaz’ın reddettiği olaya ait imgeler ortaya çıktı. İhbar üzerine aracı durduklarını belirten polis memurlarına yönelik AK Partili Yılmaz’ın sözlerine reaksiyon gösteren CHP’li Başarır, “Bugün sizlerle paylaşacağım görüntüde, utanç imajlarını goreceksiniz. AKP’nin gerçek yüzünü bakılırsaceksiniz” dedi.

‘BU İMGELERDEN UTANMAYACAK MISINIZ?’

Ortaya çıkan imajlara reaksiyon gösteren CHP’li Başarır, “Üzülerek söylüyorum, AKP’li bir milletvekili Türk Polisi’ne ‘şerefsiz’ sözünü kullanıyor, ‘arabamdan uzak dur, tükürüklerin geliyor’ diyerek aşağılıyor” tabirlerini kullandı ve şunları kaydetti:

“Mersinin Faziletli ilçesi için ‘her geldiğimde bu pislikle karşılaşıyorum’ diyor. Buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soyluya sesleniyorum: Bu imgelerden utanmayacak mısınız? Bu kelamları rastgele bir öbür partiden bir milletvekili söyleseydi, dünyayı yıkmıştınız, milliyetçilik dersleri vermiştiniz. Yandaş basınınız, trolleriniz linç etmişti. Bakalım erdemli Türk Polisine erdemsiz diyen bu milletvekili için bakalım ne yapacaksınız? Benim ülkemde her gün ağır çalışma şartları niçiniyle polisler intihar ediyor, ancak milletvekiliniz bu onurlu mesleği yapanlara erdemsiz diyebiliyor. Hepimiz biliyoruz ki AKP iktidarı bu ülkeyi algıyla yönetiyor. Palavralarıyla, iftiralarıyla yönetiyor. Asıl gerçek bu görüntüde. Siz kendi milletvekillerinizi kendi yandaşlarınızı her ne söylerlerse söylesinler korursunuz lakin bizlere söylemediğimiz, yapmadığımız biçimde iftira atarsınız. Bakalım, bakılırsavini yapmakta olan polisimize erdemsiz diyen milletvekilinizi partide tutacak mısınız?” (DUVAR)