AK Partili liderin bayan emekçilere hakareti ve istifa baskısı kameraya yakalandı

kunteper

Member
ORDU – Gürgentepe Belediyesi’nin AK Partili Belediye Lideri Yaşar Şahin’in, belediyeye ilişkin şirkette çalışan 2 bayan çalışana makam odasında sendikadan istifa etmeleri için uyguladığı baskının imgeleri ortaya çıktı.

‘BEN DEDİĞİMİ YAPTIRMAZSAM YAŞATMAM’

2019 yılı Haziran ayında yaşanan olayda, Lider Şahin makam odasına çağırdığı 2 bayan emekçi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası’dan istifa etmeleri konusunda tartışıyor. Belediye lideri manzaralarda, “Ben bu şirketin lideri olarak diyorum ki, siz bu sendikadan istifa edin” diyor. Lider akabinde “Ben dediğimi yaptırmazsam yaşatmam” tehditvari bir üslup kullanıyor.

Bayan çalışanların istifa etmeyeceklerini söylemeleri üzerine Şahin odasına çağırdığı bir erkek çalışandan, 4 kişi hakkında buyruklara itaat etmedikleri için tutanak tutmasını istiyor. Erkek işçi bir süre daha sonra odadan ayrılıyor ancak bayanlar tutanak tutulmasına da itiraz ediyor.

ODASINDAN KOVDU

Bayanların itiraz etmesine sonlanan Lider Yaşar Şahin, sonla koltuğundan kalkarak 2 bayanı odasından kovuyor. Bayan çalışanlar odadan ayrılırken dava açacaklarını söyleyerek çıkıyor.

DAVAYI KAZANDILAR LAKİN İŞE DÖNEMEDİLER

Yaşar Şahin sendikadan ayrılmayan 4 emekçi hakkında amirlerine itaat etmedikleri sebebi öne sürülerek tutanak tutturuyor ve kısa bir süre daha sonrada çalışanları işten çıkarıyor. Personeller açtıkları davayı kazansalar da yine bakılırsavlerine geri dönemedi.

KARACA: ŞEHİT YAKINIYIM

İşten çıkartılan emekçilerden Sevinç Karaca’nın, 1996 yılında Hakkari Şemdinli’de PKK ile çıkan çatışmada vefat eden jandarma er Sezgin Karaca’nın yengesi olduğunu söylemiş olduği açıklandı. 15 yıl AK Parti bayan kollarında çalışan 2 çocuk annesi Karaca, artık bir dokumacılık atölyesinde çalışıyor. (YURT HABERLERİ)