Ağıralioğlu: her insanın sığdığı Başkanlık Divanı’na Ağıralioğlu niçin sığamadı?

kunteper

Member
UYGUN Parti Başkanlık Divanı’nda ‘Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı’ olarak misyon yaparken yerine Rıdvan Uz getirilen İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, kendisine hiç bir şey söylenmediğini söz etti.

Halk TV‘den gazeteci İsmail Saymaz‘a konuşan Ağıralioğlu, “Hatta tasaya gerek olmadığı, ucu bana gelen radikal bir değişiklik olmayacağını duymuştum” dedi. Bir münasebet belirtilmesi gerektiğini bunun hayli rencide edici bir şey olduğunu tabir eden Ağıralioğlu, “Usulü karardan daha rencide edici” diye belirtti.

‘PARTİ SÖZCÜLÜĞÜNDEN ALINDIĞIMI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM’

“Bazı siyasi aktörler genel liderlerine yük olur. ‘Bunu kabul edemem’ der. Ben o denli biri değilim. Partinin siyasi koordinatlarında yapılması gerekenleri diskura çevirebilecek bir yol arkadaşıyım. Geçimsiz değilim. Benim üzere birine bu türlü misyon değişikliği yaptırılmaz” diyerek sitem eden Ağıralioğlu, “Dersiniz ki ‘Meclis’te olmanızı istiyorum’, başım üstüne. ‘Ayrılmanı istiyorum’, başım üstüne. En rencide edici olan kısmı, benim ve sizin birebir anda öğrenmemizdi. Ben dört yıldır Akşener’in yol arkadaşı ve kurmayıyım. Genel liderimiz Genel Yönetim Konseyi’nde okudu ve orada öğrendim. Okudu ve gitti. Dedim ki, ‘Allah allah! hiç bir münasebet yok.’ Bu yalnızca artık olmuyor. Küme başkanvekilliğimden alındığımı da belirtildiğı vakit öğrendim. Parti sözcülüğünden alındığımı televizyondan öğrendim. Bu daima bu biçimde” sözlerini kullandı.

Ayrılığının, teşkilattan sorumlu olan Koray Aydın’ın Siyasi İşler Başkanlığı’na getirilmesinden farklı olduğunu tabir eden Ağıralioğlu, “O rotasyona tabi tutuldu, ben takım dışı bırakıldım” dedi.

Bu hafta ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener ile görüşecek olan Ağıralioğlu, niye takım dışı bırakıldığını soracağını söylemiş oldu. Ağıralioğlu, “Diyeceğim ki, ‘Varlığımdan mı, siyaset etme halimden mi ve hassasiyetlerimden mi? Neyi taşıyamadınız? her insanın sığdığı Başkanlık Divanı’na Yavuz Ağıralioğlu niçin sığamadı? Dört yıldır size, partimize ve arkadaşlarımıza hiç mahcubiyet yaşatmadım. Ağıralioğlu’nun takım dışı bırakılması teşkilatımıza sorulsun. Bir kişi dese ki ‘Gitsin!’ Mümkün değil! Bütün teşkilatın gardı düştü. Parti ortasında uğraş etmem, delege hesabı yapmam, ilçeye adam vermem, kongrelere karışmam. Bu iradenizi nasıl anlamalıyım?’” sözlerini kullandı.

‘MİLLET İTTİFAKI’NA YÖNELİK ÇEKİŞMEYİ BENİM ÜZERİMDEN ÇIKARMAYA TEŞEBBÜS EDİYORLAR’

Ağıralioğlu bu biçimde bir karar alınmasının sebebi hakkında ise şu kestirimde bulundu:

“Ben mizacen şu biçimdeyim: Genel liderler gereksinim duyarsa arar, yapmam gereken bir şey var ise söyler. Gidip gereksiz görüşmek, sevimlilik yapmak, sohbet etmek; o denli bir biçimim yoktur. Bu şu biçimde görünüyor olabilir: ‘Ne ukala adam!’ Genel lider kararları kendine mahsus münasebetlerle verebilir. Bunlar siyasi karardır. sonuçlarını, sevinenler ve üzülenlerden takip edersiniz. Sevinenlere ve üzülenlere 3-4 gündür bakıyorum. FETÖ’cüler zil takıp oynuyor. PKK’lılar ve HDP’liler sevinmiş. DÜZGÜN Parti’yi ‘HDP’yi sıkıntı etmeyin, önemli olan Erdoğan’ın gitmesi’ tabanına çekmek isteyen herkes davul zurna çalıyor. Siyasi ve toplumsal popülarite, söyleme biçimim, söylemiş olduklerimin haberleştirilmesi… Bunları ben yapmıyorum. Millet İttifakı’na yönelik nizayı (çekişme) benim üzerimden çıkarmaya teşebbüs ediyorlar. Cumhur İttifakı’nın da ‘Millet İttifakı’na hasar verirse Yavuz verir’ kurgusu var. Onu büyütüyor, projektörleri benim söylemiş olduklerime tutuyorlar.” (HABER MERKEZİ)