Adana’da oğlunu öldüren gelinini affetti

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Adana’nın Kozan ilçesinde dayak yediği için eşini öldüren olayda yeni gelişmeler yaşandı.

20 Ekim akşamı meskende içki içen Osman Efeoğulları ile eşi Öznur Gülten Efeoğulları içinde çıkan tartışma arbedeye dönüşmüştü. Hengame sırasında Osman Efeoğulları, eşini dövüp bıçakla saldırmaya çalışmıştı. Bu sırada eşinin yere düşürdüğü bıçağı alan Öznur Gülten Efeoğulları, “Üzerime gelme” diye bağırmıştı.

Arbede devam edince Öznur Gülten Efeoğulları, eşini 5 yerinden bıçakladı. Komşularının ihbarı üzerine konuta polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Ambulansla Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp ameliyata alınan Osman Efeoğulları, tabiplerin tüm uğraşına rağmen kurtarılamadı. Öznur Gülten Efeoğulları ise polis tarafınca gözaltına alındı.

“ÖLDÜRMESEYDİM BEN ÖLECEKTİM”

Osman Efeoğulları’nın cenazesi, Adana İsimli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin akabinde yakınlarınca teslim alındı. Öznur Gülten Efeoğulları ise sorgusunun akabinde adliyeye sevk edildi.

“ONU UYARINCA BIÇAKLA BANA SALDIRDI”

Gülten tabirinde şunları kaydetti:

“Eşim olay günü konuta alkollü geldi. Yemek yedik. Bu sırada içki içmeye devam etti. Yemekten daha sonra balkona gidip yüksek seste müzik dinlemeye, müzik söylemeye başladı. Apartman dairesinde olduğumuz için, komşuların rahatsız olmaması ismine müziğin sesini kısmasını istedim. Sonlanarak masayı devirdi. ‘Gürültü bu biçimde yaparım’ dedi. Beni darbettikten daha sonra bıçakla saldırdı. Arbede sırasında bıçak yere niyet bıçağı ben yerden alıp savurmaya başladım. ondan sonrasında eşim yüzüstü yerde yatarken çocuklarımı aradım.

“ÖLDÜRMESEYDİM O BENİ ÖLDÜRECEKTİ”

Öldürme kastım olsaydı çocuklarım gelmeden öldürürdüm. daha sonrasında sıhhat ve polis takımları geldi. Emniyete gittiğimde eşimin vefat ettiğini öğrendim. Şayet o ölmeseydi ben ölecektim. senelerca tartışmalar, hengameler yaşıyorduk” dediği açıklandı. Efeoğulları çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“OĞLUM ALKOL BAĞIMLISIYDI VE GELİNİME EZİYET EDİYORDU”

Osman Efeoğulları’nın emniyette sözüne başvurulan babası Ziya Efeoğulları ise yaşananlardan ıstırap duyduğunu lakin gelininden şikayetçi olmadığını söylemiş oldu. Ziya Efeoğulları, tabirinde, “Oğlum alkol ve kumar bağımlısıdır. Gece hayatı vardır. Bundan dolayı ufak tefek olayları büyütüp gelinimle arbede eder, küfreder, döver. Konutlarında uzun senelerdan beri düşünceler olmaktaydı. Hatta torunum Ziya, oğlum Osman ile arbede edip yaklaşık 2 yıl evvel meskeni terk etti. Gelinim Öznur ayrılacağını, artık bu yükü kaldıramaz durumda olduğunu tekraren bana söylemiştir. Uzun yıllar oğlum Osman ile karşılıklı oturduk. Karşılıklı oturmamızdan dolayı külfetlerini birden fazla vakit duymuşumdur. Bizler ve gelinimin ailesi, ‘evlilikleri sürsün de kendisini düzeltsin’ diye telkinde bulunduk. Ben kalp hastasıyım. 6- 7 sene evvel adresini bilmediğim yeni meskene taşınmışlardı. dedi.

“KİMSEDEN ŞİKAYETİM YOKTUR”

Gelininden şikayetçi olmadığını belirten baba Efeoğulları, Burada da arbede ettiklerini ve gelinimi dövdüğünü biliyorum. Bugün ikametimde olduğum esnada oğlumla gelinimin bir daha hengame ettiğini ve arbededen dolayı bıçaklama olduğunu duydum. Oğlum Osman’ın bu hadiseden dolayı öldüğünü çabucak sonrasında öğrendim. Bir baba olarak bu yaşta evlat acısını yaşadım fakat oğlum Osman’a tekraren yapmış olduğu işlerin yanlış olduğunu söylememe karşın gelinim Öznur’a eziyet etmeye devam etti. Torunlarım okuyup iş sahibi olmuştur. Bu da gelinim yardımıyla olmuştur. bu biçimde olmasaydı düzgündü lakin olmuş, yapacak bir şey yok. Bundan dolayı kimseden şikayetim yoktur” sözlerini kullandı.