6 Eylül’den daha sonra koronavirüse karşı alınacak önlemler

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerde 6 Eylül tarihiyle bir arada Türkiye’de yeni bir devir başlayacak.

PCR testleri, aşı olmayanlar için birfazlaca alana giriş bileti niteliği bakılırsacek.

İçişleri Bakanlığı’nın daha evvel 81 ilin valiliklerine gönderdiği PCR testi genelgesi, yarın itibariyle uygulanacak.

48 SAATLİK NEGATİF PCR İSTENECEK

6 Eylül’den daha sonra aşısı tamamlanmamış yahut hastalığı geçirmemiş bireylerden 48 saat ortasında sonuçlanmış negatif PCR testi istenecek.PCR testi düzenlemesi 18 yaş ve üstü vatandaşlar için geçerli olacak.

EĞİTİM İŞÇİSİ

Eğitim işçisinden de sistemli PCR testi istenecek.

ÖĞRENCİYLE TEMAS HALİNDEKİ ÇALIŞANLAR

Öğrencilerle temas eden aşı olmamış eğitim çalışanı, kantin çalışanları, servis sürücüleri ve rehber çalışanından de PCR testi istenecek.

ÖĞRETMENDEN HAFTADA 2 PCR İSTENECEK

Aşı olmamış öğretmen ve okul işçisinin haftada 2 defa PCR testi görülecek.

PCR sonuçları okul yönetimi tarafınca gerekli süreçler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak.

MASKE VE ATIK KUTULARI BULUNDURULACAK

Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutuları bulundurulacak ve bunların günlük olarak boşaltılmaları sağlanacak.

MASKELERİ MEB TEMİN EDECEK

Tüm okullarda öğrenci, öğretmen ve işçinin gereksinimi olması halinde kullanabilmeleri için kâfi sayıda maske Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca temin edilecek.

ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNE AŞI ÖNERİSİ

Öğrencilerle birebir konut içerisinde yaşayan bireylerin de aşılı olmaları, tam doz aşılarını tamamlamış olmaları öneriliyor.

OKUL SERVİSLERİ

Servislerde koltuklara numara verilecek ve oturma listesi oluşturulacak. Bu liste serviste görünür yerde asılı olacak. bu biçimdelikle servis kullananların tıpkı yerde oturması sağlanacak.

SEYAHATLERDE PCR TESTİ TALEBİ

Uçak, tren, otobüs ve öteki toplu taşıma araçları için de PCR testi gerekecek.

THY PCR TESTİNİ MECBURÎ TUTTU

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, iç sınırlarda 6 Eylül`den daha sonra seyahat edecek yolcuların ya aşı kartını ya da PCR testinin negatif olduğunu ibraz edeceğini duyurmuştu.

KONSER, SİNEMA, TİYATRO İÇİN PCR TESTİ İSTENECEK

Konser, tiyatro, sinema üzere toplu faaliyetler için PCR testlerinin ibraz edilmesi gerekecek. 48 saat ortasında yapılan negatif PCR testi olmayanlar etkinliklere katılamayacak.

AŞISIZ PERSONELE PCR KOŞULU

Koronavirüs aşısı olmayan personellerden 6 Eylül prestijiyle zarurî olarak haftada bir defa PCR testi yaptırmaları işyeri/işveren tarafınca istenebilecek.