15 milyonluk davet

kunteper

Member
İstanbul Valiliği İstanbul Yatırım İzleme ve Uyum Başkanlığı’nın, 8 Ekim 2021 tarihinde, “İstanbul İli Avcılar İlçesi Ambarlı Mahallesinde Bulunan Afete Maruz Bölgenin Kuzey Sonu Boyunca Kazıklı Tutucu Yapı Yapılması İkmal İşi” ismi altında düzenlediği ihale sonuçlandı. Davet usulü ve “Pazarlık Usulü”ne(MD.21/b) nazaran yapılan ve kararı bugün açıklanan ihaleyi, merkezi Keşan’da bulunan Kılıç İnşaat Taahhüt San. Ve Tic. A.Ş., 14 milyon 722 bin TL’ye aldı. Firma ile yapılan kontrata nazaran kelam konusu iş 5 Mayıs 2022 tarihine kadar bitirilecek.

İstanbul Valiliği kelam konusu iş için geçen yıl ocak ayında, “Açık” ihale yordamına nazaran yaptığı ihaleyi, merkezi Ankara’da bulunan “Mek Tek Yapı İnşaat San. Ve Tic. A.Ş., 18 milyon 253 bin TL’ye almıştı. Her iki ihalede de, işin tamamlanması için 7’şer ay mühlet verilmişti. İkinci ihale “İkmal”(tamamlama) işi olarak ihale edilmesine rağmen, birinci ihale ile mühlet ve bedel istikametinden bir birine epey yakın olması dikkat alımlı.

DAVET EDİLDİ VE ALDI

Ambarlı fore kazık ihalesini davet edilen, Keşan merkezli Kılıç İnşaat Taahhüt San. Ve Tic. A.Ş. Kılıç ailesine ilişkin. Ailenin “Yıldız Tuğla” ismi altında bir öteki firması daha bulunuyor. Geçmiş senelerda AKP Keşan İlçe İdare Konseyi üyeliği yapan Nurettin Kılıç her iki şirkette de idare konseyi üyesi olarak bulunuyor. Aslen Rizeli olan Nurettin Kılıç’ın eşi Sema Sevinç Kılıç, AKP’den Keşan Belediyesi Meclis üyesi. Belediye Başkanvekilliği de yapan Sema Kılıç, eşinin şirketlerinde de kontrol şurası üyesi olarak bulunuyor.

5 AY EVVEL DENETLENDİ

Ambarlı’daki fore kazık çalışmalarıyla ilgili DHA’nın 1 Haziran 2021 tarihinde geçtiği haberde, fore kazıkların 588’inin tamamlandığı belirtilmişti. Haberde çabucak sonrasında özetle şu biçimde denilmişti:

“İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın proje ile ilgili bakılırsavlendirdiği İstanbul Vali Yardımcısı Levent Kılıç ile Yatırım İzleme ve Uyum Başkanlığı İstanbul Müdürü Hanefi Kalın, Ambarlı Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyerek, son durum hakkında bilgi aldı.

BÜTÜN HAREKET DURDU

Vali Yardımcısı Levent Kılıç’ın incelemelerine eşlik eden projenin bilimsel danışmanı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadık Öztoprak, bölgede önemli meselelere yol açan kaymanın önüne geçebilmek ve denetim altına alabilmek için uygulamaya konulan ‘kazıklı tutma yapısı imalatının’ büyük kısmının tamamlandığını söylemiş oldu.

Doç. Dr. Sadık Öztoprak, şöyleki dedi:

‘Bu imalat kararında hareketleri denetim ediyoruz. Hareketlerin durduğunu, projenin başarılı bir biçimde hayata geçirildiğini görüyoruz. Çok küçük bir kısım kaldı. O da planlandı. En kısa müddette başlayacak. O da bittiğinde bu bölgedeki geri plandaki binalar için düşünülen tedbire sistemini tamamlamış olacağız. Burada hareketlerin durup durmadığını denetim eden aletsel gözlemlemeler yapılıyor. O aletsel müşahedelere daima bakılarak çalışma muvaffakiyete ulaştı mı ulaşmadı mı denetim ediliyor. Tüm proje bittiğinde de bu müşahede bir süre daha devam edecek. Lakin bu evrede bütün hareketlerin durduğunu kazıklardan daha sonra durduğunu görüyoruz.”