1 kilo altınla yakalanan ismin üstünü çizdi

kunteper

Member
Birtakım bakanlıklarda birkaç hafta evvel yapılan atamalar ve nazaranvden almalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınladı. Eski İçişleri Bakanı ve AKP Genel Lider Yardımcısı Efkan Ala’nın kardeşi Atıf Ala, MEB Teftiş Şurası Başkanlığı bakılırsavinden alındı. Ala’nın yerine Metin Çakır atandı.

Adana’da ihalelerde yolsuzluk yaparak devleti dolandırdığı ortaya çıkan Adana Ulusal Eğitim Müdürü Veysel Sakin, nazaranvden alındı. Durgun’dan boşalan yere Yaşar Koçak atandı.

Veysel Dingin operasyon günü durumdan şüphelenen Veysel Durgun’un Muş’a gitmek üzere yola çıktığı ve polis gruplarınca otoyolda yakalanmıştı. Durgun’un arabasında yapılan aramada ise müteahhitlerden topladığı bedellendirilen ziynet eşyalarıyla bir arada yaklaşık 1 kilo altın ele geçirilmişti.

Ayrıyeten kararnameyle epeyce sayıda ilin ulusal eğitim müdürü de bakılırsavden alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Cürümlerle Uğraş (KOM) Şube Müdürlüğü takımları, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı ihalelere fesat karıştırıldığını ve devletin yaklaşık 60 milyon TL ziyana uğratıldığını belirlemiş ve akabinde operasyon yapmıştı.