Yıldızların çarptığı Mirra Andreeva, 16, Wimbledon’da Çığır Açıyor

oKMaDeM

New member
16 yaşındaki Rus Mirra Andreeva, Wimbledon’da çığır açıyor, ancak tenis kahramanı Andy Murray ile sohbet etme cesaretini henüz toplamadı. Perşembe günü yıldızların çarptığı Andreeva, 1999’da Kim Clijsters ve dört yıl önce Coco Gauff’tan sonra son 32’ye ulaşan en genç üçüncü eleme oldu.

İlk çim saha turnuvasında geldi. Geçen ay Fransa Açık’ta üçüncü tura kalan genç oyuncu, 10. seribaşı Barbora Krejcikova’nın ayağından sakatlanarak emekliye ayrılmasıyla başarısını tekrarladı.

Andreeva, eski Fransa Açık şampiyonu oyunu bıraktığında zaten 6-3 ve 4-0 öndeydi. Rus genç, Nisan ayında 16 yaşına bastığı Madrid’de dördüncü tura çıktığında manşetlere çıktı.

O sırada “Atmosfer çok özel. Tüm bu yıldızlarla bir öğle yemeği yiyorsunuz” dedi.

“Andy Murray’i görüyorsunuz… yüzünü görüyorsunuz ve o hayatta çok güzel. O çok harika.”

Yanıt olarak, Murray kendini trolledi. “Gözlerini düzelttirdiğinde ne kadar iyi olacağını hayal et,” diye tweet attı.

Andreeva Perşembe günü, All England Club’da iki kez Wimbledon şampiyonu ile konuşma cesaretini bulmaya çalıştığını söyledi.

“Onu burada gördüm ama onunla konuşmaya çok utanıyorum. Onu gördüğümde, onunla konuşmamak için tesisten çok hızlı ayrılmaya çalışıyorum çünkü çok utangacım,” diye itiraf etti.

Ocak ayında Avustralya Açık gençler finalini oynayan Andreeva, 2022’nin sonunda ilk 300’ün hemen içinde yer aldı. Wimbledon’a 102’de geldi ve turnuvadan sonra rahatlıkla ilk 100’e girecek.

Şöhret artışı, kameralar yoluna girse bile, onu şimdiden Netflix belgeseli “Break Point”in en son yıldızı yaptı.

Basın toplantısında “Beni takip ediyorlar. Aslında buralarda bir yerlerdeler sanırım” dedi. Bir şeyi filme almak istemiyorsanız, bunda çok havalılar. Örneğin, dün (ilk tur maçından önce) aşırı gergindim.

“Isınma sırasında kendimi biraz rahatsız, biraz stresli hissettim, bu yüzden onlara bunun için iyi bir zaman olmadığını söyledik. Bu konuda çok iyiydiler. Öylece ayrıldılar. Bana biraz zaman verdiler.”

Genç oyuncu daha sonra vatandaşı Anastasia Potapova veya Slovenya’dan Kaja Juvan ile karşılaşacak. Geçen ay Paris’te, dünyanın yedi numarası Coco Gauff son 32 sette onu üç sette durdurabildi. Bu sefer daha büyük bir sahada daha iyisini umuyor.

“Önceden Merkez Kort’ta oynamaktan kesinlikle korkardım ama şimdi tribünlü kortlarda oynamak istiyorum. En azından 3. Kort’ta çok mutlu olacağımı söyleyebilirim.”

Bu yazıda bahsedilen konular