Yeşil İşler, Çevre Eğitimcisi: “Okuldan daha sağlıklı ve adil bir dünya yaratılır”

oKMaDeM

New member
Küçük bir öğretmen, küçük bir doğa bilimci. Pedagogo, Doğa Bilimleri ve Ekoloji Uzmanı, Yürüyüş Rehberi ve ayrıca popülerleştirici. Hiçbir şey çevre eğitimcisinin figüründen daha güncel değildir. Yeni çünkü sürdürülebilir kalkınma son zamanlarda her seviyede ve derecelerde okul profesyonel gramlarına girmiştir, çünkü nihayet sivil eğitim saatlerinde, Eylül 2024'ten itibaren Anayasanın çocuklara açıklandığı haysiyetle doğaya saygı duyulur. Daha önce bireysel öğretmenlerin takdirine ve hassasiyetine bırakılan temalar zorunlu hale geldi ve “sürdürülebilirlik”, “biyolojik çeşitlilik”, “ayrı koleksiyon” ve “gıda atıkları” gibi terimler de daha küçük öğrenciler için tanıdık. Çünkü, bilirsiniz, çocukları eğitmek söz konusu olduğunda, kelimeler iyi bir örnektir.

“Dil burada açıklamak önemlidir, çevre için iyi olan davranışlar” diye açıklıyor Martina Alemanno, WWF Italia Eğitim ve Öğretim Ofisi Başkanı. Uygulamada, kuruluşun eğitim stratejisini tanımlar ve uygulamasını ulusal düzeyde koordine eder. Karmaşık bir rol, çünkü öğrencileri ve öğretmenleri iklim değişikliği ve çevresel sürdürülebilirlik gibi gelecekteki zorluklarla karşılaşmaya hazırlamak sorusudur. Sadece bir çift adını vermek için.

“Eğitmek tohum dikmek gibidir”

Ayrıca çocukların ve gençlerin okulda göreceği şeylerin aileye geri getirileceğini de dikkate alarak. “Bunun için buna ikna oldum Çevre eğitimi küçük bir tohum dikmek gibidir. Başlangıçta, küçük bir şey gibi görünebilir, ancak zaman ve doğru bakım büyüyebilir ve güçlü olabilir “Alemanno. Bello, ama ne kadar sorumluluk?” Neyse ki, öğretmenler ve öğrenciler bu yeniliği coşku ile karşıladılar. Tabii ki, kaynak ve destek eksikliği gibi hala zorluklar var, ancak tutku ve bağlılık eksik değil ve sonuçlar görülüyor, ”diyor çevre eğitimcisinin mesleğinin Ceccano'daki bir lisenin erkek çocuklarının Frosinone eyaletinde ne yaptığını anladığını söylüyor.

Ceccano'nun çocuklarının örneği

Çevre eğitimi saatlerinde okulda doğup yürütülen ve daha sonra Urban Nature WWF 2023-2024 yarışmasını kazanan bir proje. Oğlanların çalışmalarının teması, böceklerin çevre için tozlaşmasının önemi. İlk olarak, okul yöneticisinden avlunun bir köşesindeki vahşi bitkilerin biçilmesinden, tozlayıcıların varlığını artırmasını önlemelerini istediler, sonra çalışmalarına başladılar. “Bu adamlar sadece röportajlar, somut eylemler ile iyi yapılandırılmış bir proje sunmakla kalmadı, aynı zamanda okulun seçici biçme, bölgenin yeşil alanlarında da talep edilen, bizim için büyük bir başarı oldu, bizi büyük bir başarı oldu.

“Olumlu Eylemler Göster”

Dolayısıyla öğretim yeterli değildir, çocukları ve çocukları nasıl dahil edeceğinizi bilmelisiniz. Bu konu gibi hiçbir şeyin pratik bir parçaya ihtiyacı olduğu için: atık sudan kaçınmak, plastik kullanmamak, ayrı bir koleksiyon yapmak gibi küçük eylemler göstermek önemlidir. Ama başka bir yönü de var: Doğaya saygı gibi yarının vatandaş değerlerine aktarabilmek, Toplum için de kaç eylem olduğuna dair dayanışma ve farkındalık. “Bu yüzden çevre eğitimcilerinin hem bilimsel hem de pedagojik sağlam bir bilimsel hazırlığa sahip olması gerekir – Martina Alemanno'nun altını çizmektedir – ve bu yeterli değildir, çünkü bu nedenle, öğrencileri dahil etme yeteneğinin ötesinde çevre ve sürdürülebilirlik için derin bir tutkuya sahip olmak önemlidir. Eğitim sistemlerimizi, birbirine bağlı üç an üzerinde yönlendiririz: doğa ve eğitim, KRAL -DURUŞUN DURURUMU alır.

Nasıl çevre eğitimcisi olunur

Çevre eğitimcisi olmak için birkaç yol vardır: Çevre veya Tarım Bilimleri Fakültesine kaydolabilir veya Lisanslı Çevre Bilimleri Yüksek Lisansına katılabilirsiniz. “Ancak önemli, öğrenmeyi asla durdurmaz. Özellikle en küçüğünden.”