Yeşil İşler, Biyoinformatik: “Tarım Yenilikçisi Bilgisayar ve Laboratuvarda”

oKMaDeM

New member
“Biyoinformatik, biyoloji ve bilgisayar bilimlerini matematiksel modeller ve gelişmiş istatistikler yoluyla analiz etmek için biyoloji ve bilgisayar bilimlerini birleştiren disiplinlerarası bir alan olarak tanımlardım”, Elena del PupHollanda'daki Wageningen Üniversitesi'nde ve 2024'te Forbes tarafından geleceğin genç liderinde “sosyal etki” kategorisinde yer alan genç bir İtalyan bilim adamı doktora öğrencisi.

Ve şimdiye kadar günlük yaşamdan uzak bir dünya, laboratuvar olarak bir şey gibi görünebilir. Gerçekte “yeni ilaçları tamamen farklı bir şekilde keşfetmek anlamına gelebilecek bir stratejidir”. Belki daha fazla bakterinin bakıma dirençli olduğunu kanıtladığını düşünerek yeni antibiyotikler. “Artık bilinen dernekleri birleştirmek için kullanılan, ancak ufku genişletmek için kullanılan farmasötik şirketlerin kimyasal kitapçılarına güvenmek değil. Örneğin, bitkilerin genomlarını analiz etmek ve laboratuvarda doğrulanmak için umut verici hipotezler üretmek için büyük veriler kullanıyorum”. Sanki şirketlerin bilinen izleri (kitapçılarının) yeniden karıştırma eğiliminde olduğunu söylerken, biyoinformatik müzik kurallarına ihanet etmeden caz yapıyor.

“Biyoinformatik alanındaki yenilik, belki de artık sadece verilerin analiziyle sınırlı olmamasıdır, bu nedenle laboratuvarın çalışma yolunun sonunda müdahale etmez, ancak yapay zeka e sayesinde daha fazla kullanılır Makine öğrenimiYeni araştırma hipotezleri üretmek, biyologları daha hedefli deneylere yönlendirmek ve gelişim sürelerini ve maliyetleri azaltmak için öngörücü bir araç olarak. Ve sonra bir arama yayınladığınızda, aslında bir yazılım, bu Açık kaynak Ve potansiyel olarak herkes tarafından kullanılabilir ”.

Bugün – yatırım hacimleri için de seçim sektörleri ilaç, yiyecek ve tarımdır. “Sebze biyoteknolojisi, özellikle yeni mahsullerin seçimi ile başladım – kısacası, tarımsal biyolojik çeşitlilikte araştırmalar. GDO değil, sadece daha modern araçlarla yapılan ilk tarımsal topluluklar tarafından başlatılan eski bir eser. çevresel stres “. Del Pup, distopik simyadan ziyade sofistike bir istatistik oyunu olduğunu vurgulamak istiyor: “Çünkü endüstride, her endüstri her zaman mümkün olan her yolu veya yolu deneyimlemeyi sağlayamaz. Bazen hayal bile edemezsiniz”.

Ve belki de hayal bile etmedi, bilimsel liseden sonra, kıvrımlı akademik yükseliş, onu Pisa'daki Sant'anna lisesinde, Pisa'daki Sant'anna Lisesi'nde, Wageningen Üniversitesinde bir uzmanlık ile Pisa'daki Sant'anna Lisesi'nde, Bitki Bilimlerinde Yüksek Lisans'a getirecek ve Stantto Eyaletlerinde bir Amerika Birleşik Devletleri'nde bir uzmanlığa getirecekti. Carnegie Bilim Enstitüsü'nde araştırma stajı. “Başlangıçta sadece beslemekten daha fazla tarımsal inovasyon çalışmaya karar verdim, ama daha sonra tarıma bağlı biyoinformatiklere, bitkilerin genetiğine geçtim. Bu nedenle rotanın yarısında, bu nedenle rotanın yarısında, ancak stanford'da olduğum gibi, enstitü ile işbirliğine sahip olduğum gibi, biyoinformatikler haline geldim. Planlama “

Bir tarım ve gıda endüstrisinden bahsetmişken, bu cephelerde tüm dünyada tanınan mükemmelliği geleneksel olarak ifade eden İtalya'yı değil, Hollanda'yı seçme yolunu derinleştirmenin nedenini merak edecekti. “Giderek daha fazla İtalyan üniversite merkezlerinin biyoinformatik yollar, hatta yüksek lisans derecesi sunduğunu biliyorum. Ancak Hollanda'da araştırma ve işletmeler arasında farklı bir ilişki var. Ayrıca, İtalya'da bazı güvensizlikler var.