Yeni yılda daha güzel hissetmek için 10 teklif

Venole

Active member
1) Ne istediğinizi bilmek ve ömrünüzü bu isteklere göre düzenlemek, planlamak sizin elinizde. Kendinizi daha uygun tanımak için “Ne istiyorum, niye bunu istiyorum, bana ne katkı sağlayacak?” üzere sorular hakkında düşünmek gelecekle ilgili planlarınızı netleştirecektir.

2) Yeni yılda yeni gayeler belirlerken cümlelerinizi olumlu bir biçimde söz etmeye çalışın. “Başarısız olmayacağım” yerine “Eskisinden daha başarılı olmak için elimden geleni yapacağım” üzere…

3) Büyük maksatlar motive edicidir ancak onları gerçekleştirmek için evvel küçük adımlara gereksinimimiz var. Amaçlarınızı ulaşılabilir kılmak için kesimlere bölerek adım adım ilerleyin ve gerçekleştirmek için ferdi olarak ne yapabileceğinize odaklanın.

4) Yeni yıl için yeni amaçlar belirlerken başarılarımızı, başarısızlıklarımızı sahip olduklarımızı kabullenmeli, kendimizi diğerleriyle kıyaslamadan değerlendirmeliyiz.

5) Geçmişteki yanlışlarımızdan neler öğrendiğimizi hatırlamak farkındalık oluşturur ve kendimizi daha yeterli tanımamızı sağlar. Bu da daha kuvvetli ve şuurlu bir ilerleme sağlayacaktır.

6) Var olana odaklanmak olmayana odaklanmaktan daha uygun hissettirir ve daha motive edicidir. Nelere sahip olduğumuzu gözden geçirip bunlar için evvel kendimize ve sevdiklerimize teşekkür etmeliyiz.

7) Gelecekle ilgili düşünürken karamsarlıktan uzak durmalı ve “ya olursa, ya yapamazsam” üzere telaffuzlar yerine şu anda neye sahip olduğumuzun farkında olarak davranmalıyız. Geçmişteki yanlışlar, gelecekte yaşanmamış aksilikler için bugünümüzü feda etmemeliyiz.

8) Daha evvel denemediğiniz şeyleri denemek, tahminen yapmaya cüret edemediğiniz tahminen de fırsat bulamadığınız şeylere yeni bir yılda talih vermeyi deneyebilirsiniz.

9) Pandemi hala devam ediyor, yeni varyantlar bu sürecin sonlanmasına dair telaşları arttırsa da artık maskeli aralı yaşamaya, kısıtlamalarla toplumsallaşmaya alıştık. Bizim için en sıkıntı süreç pandeminin başlarıydı, daha evvel yaşamadığınız karantina ve tedbirler her birimizde korku yarattı ancak artık virüsten korunmak için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz, her zamankinden daha kuvvetliyüz. Virüsle gayrette yeni yılda da daha denetim sahibi olacağız.

10) Memnun olmanın bir araç değil sonuç olduğunu unutmamalıyız. Keyifli olmaya çalışmak keyifli olmanın yollarını aramak yerine kendimizi uygun tanıyıp nelerin bize yeterli geleceğini bilmemiz bizi gerçek mutluluğa götürecektir.