Yabancı devralma kulelerini engellemek için 7-Eleven kurucu aile

celikci

New member
7-elflerin Japon ana şirketinin kurucu ailesi, satın alma için parayı güvence altına almayı başaramadı, şirket, yabancı bir devralmayı savunmak için 50 milyar doların üzerinde bir teklif başlattıktan aylar sonra Perşembe günü paylaştı.

Başta Asya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde olmak üzere 85.000 marketten oluşan büyük bir ağda bulunan Seven & I Holdings, bir açıklamada, kurucu ailenin reddettiği Kanada izinlerinden gelen teklif de dahil olmak üzere alternatifleri değerlendireceğini söyledi.

Yedi & I'de yönetici ve kurucusunun oğlu Junro Ito ve ailenin varlık yönetimi şirketi Ito-Kogyo, Couch-Tard'ın istenmeyen devralma girişimini başlattıktan sonra Kasım ayında satın alma girişimine başlamıştı.

Kuzey Amerika ve Avrupa'da 16.000'den fazla kanepe ve Circle K işletmesi işleten Couche-Dard, Eylül ayında reddedilen Ağustos ayında 38 milyar dolar değerinde ilk teklif yaptı. Couch-Dard önümüzdeki ay 47 milyar dolarlık bir teklife geri döndü.

Eğer kanepe-dard başarılı olursa, anlaşma muhtemelen bir Japon şirketinin yurtdışından en büyük devralması olacaktır.

Yedi & i'nin payı Perşembe günü yüzde 11 düştü.

7-Eleven'in kontrolü için mücadele, market zincirinin ulusal bir hazine olarak kabul edildiği Japonya şirketindeki kapsamlı değişiklikleri yansıtıyor, bu da yabancı sürüşün her devralmasının uzun bir atış olduğu anlamına geliyor.

Japonya uzun zamandır birleşme ve satın alımlar için çabalayan yabancı şirketler için aşılmaz olarak kabul ediliyor ve analistler Couch-Tard 7-Eleven'in yedi ve i'den daha iyi çalışıp çalışamayacağını merak etti.

On yıldan fazla bir süredir, Japonya'daki yetkililer, Japon şirketlerini, devralma tekliflerini uyarlamak gibi – hissedarlara finansal olarak fayda sağlayacak adımlara açık olduklarını göstermek için adım atmaya itti. Amaç, yabancı devralma tekliflerini tavsiye almadan reddedebilecek kale şirketlerinin yaşını geride bırakmaktı.

Sieben & ben, danışan satın almanın, ABD'de en büyük iki market operatörü oldukları rekabetçi soruşturmaları tetikleyeceğini söyledim.

Perşembe günü yaptığı açıklamada, Japon şirketi, bu düzenleyici sorunla ilgilenen bir teklifin mümkün olup olmadığını belirlemek için Couche-Dard ile çalıştığını verdi.