oKMaDeM
New member
Wayne Rooney, Salı günü Şampiyonlar Ligi ekibi Birmingham City'nin teknik direktörlüğü görevinden alınmasının ardından, başına gelen feci bir dönemden sonra “bu gerilemeyi aşmanın biraz zaman alacağını” söyledi. 38 yaşındaki eski Manchester United ve İngiltere yıldızı Ekim ayında göreve atandı ancak 15 maçta sadece iki galibiyet elde edebildi ve Pazartesi günü Leeds'e 3-0'lık bir skorla yenildi ve onun yönetimindeki dokuzuncu yenilgisi bardağı taşıran son damla oldu. NFL efsanesi Tom Brady'nin azınlık hissedarı olduğu Birmingham, Rooney'nin görevi devralmasından bu yana altıncı sıradan 20. sıraya gerileyerek küme düşmeye karşı bir mücadele içinde. Kulüpten yapılan açıklamada, “En iyi çabalara rağmen, sonuçlar başlangıçta açıkça belirtilen beklentileri karşılamadı” denildi. “Bu nedenle yönetim kurulu, yönetim değişikliğinin futbol kulübünün çıkarına olacağını düşünüyor.” Rooney, Birmingham'ı art arda iki galibiyete götüren ve onları play-off'lara taşıyan John Eustace'in hemen ardından kovulan John Eustace'in yerini aldı.
Rooney, “Futbol bir sonuç işidir ve futbolun benim istediğim seviyede olmadığının farkındayım” dedi.
“Ancak bir yöneticinin ihtiyaç duyduğu en değerli şey zamandır ve ihtiyaç duyulan değişiklikleri denetlemek için 13 haftanın yeterli olduğuna inanmıyorum.
“Kişisel olarak bu olumsuzluğun üstesinden gelmem biraz zaman alacak.
“16 yaşımdan beri hem oyuncu hem de teknik direktör olarak profesyonel futbolun içindeyim.
“Şimdi yönetici olarak yolculuğumda bir sonraki fırsata hazırlanırken aileme biraz zaman ayırmayı planlıyorum.”
Rooney'nin inişli çıkışlı teknik direktörlük kariyeri, muhteşem futbol günleriyle tam bir tezat oluşturuyor.
Derby'de zorlu koşullarda iyi bir iş çıkardığı biliniyordu.
Dört ay görev yaptıktan sonra 2021'de onları küme düşmekten bir puan farkla kurtardı.
Ancak, görevdeki ilk sezonunda (2021/22) kulüp, yönetimde olduğu ve İngiliz Futbol Ligi ihlalleri nedeniyle 21 puanla cezalandırılırken, transfer pazarında işlem yapması yasaklandı.
İyi bir mücadele vermelerine rağmen üçüncü kademe League One'a düştüler ve Rooney, Haziran 2022'de kulüp hâlâ yönetimdeyken ayrıldı.
Bir sonraki hedefi Temmuz 2022'de MLS kulübü DC United'dı.
Doğu Konferansı'nı sonuncu tamamladılar, ancak 2023 sezonunda ilerleme kaydederek 12. oldular.
Ancak bir teknik direktör olarak genel rekoru, 152 maçta sadece 41 galibiyet ve 73 mağlubiyetle pek etkileyici değil.
(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)
Bu makalede bahsedilen konular
Rooney, “Futbol bir sonuç işidir ve futbolun benim istediğim seviyede olmadığının farkındayım” dedi.
“Ancak bir yöneticinin ihtiyaç duyduğu en değerli şey zamandır ve ihtiyaç duyulan değişiklikleri denetlemek için 13 haftanın yeterli olduğuna inanmıyorum.
“Kişisel olarak bu olumsuzluğun üstesinden gelmem biraz zaman alacak.
“16 yaşımdan beri hem oyuncu hem de teknik direktör olarak profesyonel futbolun içindeyim.
“Şimdi yönetici olarak yolculuğumda bir sonraki fırsata hazırlanırken aileme biraz zaman ayırmayı planlıyorum.”
Rooney'nin inişli çıkışlı teknik direktörlük kariyeri, muhteşem futbol günleriyle tam bir tezat oluşturuyor.
Derby'de zorlu koşullarda iyi bir iş çıkardığı biliniyordu.
Dört ay görev yaptıktan sonra 2021'de onları küme düşmekten bir puan farkla kurtardı.
Ancak, görevdeki ilk sezonunda (2021/22) kulüp, yönetimde olduğu ve İngiliz Futbol Ligi ihlalleri nedeniyle 21 puanla cezalandırılırken, transfer pazarında işlem yapması yasaklandı.
İyi bir mücadele vermelerine rağmen üçüncü kademe League One'a düştüler ve Rooney, Haziran 2022'de kulüp hâlâ yönetimdeyken ayrıldı.
Bir sonraki hedefi Temmuz 2022'de MLS kulübü DC United'dı.
Doğu Konferansı'nı sonuncu tamamladılar, ancak 2023 sezonunda ilerleme kaydederek 12. oldular.
Ancak bir teknik direktör olarak genel rekoru, 152 maçta sadece 41 galibiyet ve 73 mağlubiyetle pek etkileyici değil.
(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)
Bu makalede bahsedilen konular