“Vinesh Phogat Asya Oyunlarına Neye Dayanarak Gidiyor?”: Güreşçi Antim Panghal ‘Haksız’ Seçimi Patlattı. Kol saati

oKMaDeM

New member
20 Yaş Altı Dünya Şampiyonu Antim Panghal Çarşamba günü Vinesh Phogat’a verilen Asya Oyunları deneme muafiyetini sorguladı ve sadece kendisinin değil diğer birçok Hintli güreşçinin ünlü kıskaççıyı 53kg kategorisinde yenebileceğini iddia etti. Vinesh (53kg) ve Bajrang Punia’ya (65kg) Salı günü Hindistan Olimpiyat Birliği’nin geçici komitesi tarafından Asya Oyunları’na doğrudan giriş hakkı verilirken, diğer güreşçilerin 22 ve 23 Temmuz’daki seçim denemeleri yoluyla Hindistan kadrosundaki yerlerini ayırtmaları gerekecek. .

Haryana’daki Hisar’dan gelen ve 53 kiloda yarışan 19 yaşındaki Panghal, uzun süredir antrenman yapmadığı halde neden Vinesh’in seçildiğini sordu.

Büyükler Asya Şampiyonası’ndan gümüş madalya sahibi olan Panghal, bir Haber aracılığıyla muafiyet kriterlerini sordu.

Videoda Panghal, “Vinesh Phogat, son bir yılda herhangi bir antrenman yapmadığı halde Asya Oyunları’na doğrudan giriş hakkı kazandı. Son bir yılda herhangi bir başarısı yok” dedi.

“Geçen yıl Gençler Dünya Şampiyonasında altın madalya kazanmıştım ve Hindistan’dan bu başarıyı elde eden ilk kadın güreşçi olmuştum. 2023 Asya Şampiyonasında gümüş madalya kazandım ama Vinesh’in finalde gösterecek bir başarısı yok. O da yaralandı” dedi.

“Sakshi Malik de olimpiyat madalyası kazandı, o da gönderilmiyor. Vinesh’i bu kadar özel kılan şey gönderiliyor. Sadece denemeler yapın. Vinesh’i yenebilecek tek kişinin ben olduğumu söylemiyorum. Panghal, onu yenebilecek birkaç kız daha” dedi.

Vinesh, geçen yıl Dünya Şampiyonasında madalya kazandığı için Asya Oyunlarına doğrudan giriş hakkı kazandı. Halen Budapeşte, Macaristan’da eğitim görmektedir.

Panghal, Birmingham Asya Oyunları denemeleri sırasında da haksız bir anlaşma yaptığını iddia etti.

“CWG denemeleri yapılırken ona karşı nöbetlerim oldu, sonra (yetkililer) beni de kandırdılar. Koi nahin (tamam), (Hangzhou) Asya Oyunlarına giderek Olimpiyatlara katılmaya çalışacağım dedim. .Ama şimdi Vinesh gönderelim diyorlar.Bu yapılmadı.

“Asya Oyunları’na gidenin Dünya Şampiyonası’na da gideceğini söylüyorlar. Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanan Olimpiyatlara (Paris’e) gidecek diyorlar. Biz de yıllardır çok çalışıyoruz. . Peki ya biz?” Panghal’ı sorguladı.

Kendisi gibi güreşçilerin hayal kırıklığı içinde sporu bırakma zamanının gelip gelmediğini sordu.

“Güreşten ayrılmalı mıyız? Bize onun (Vinesh) neye göre gönderildiğini söyleyin.”

Bu yazıda bahsedilen konular