Umutları bebek sahibi olmak

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Umutları bebek sahibi olmak
İncirliova'da yaşayan isimlerinin açıklanmasını istemeyen 46 yaşındaki çift, 2016 yılında hayatlarını birleştirdi. Evlenmelerinin ardından bebek sahibi olmak isteyen çift, kontrol için gittikleri hastane doktorunun normal yollardan çocuk sahibi olmalarının mümkün olmadığını söylemesi ile tüp bebek tedavisine yöneldi. Bankadan çektikleri 35 bin lira ile İzmir’de üç defa tüp bebek tedavisi gören çiftin tedavileri başarısızlıkla sonuçlandı. Umutlarını yitirmeyen çift, yeni bir tüp bebek tedavisi için Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne başvurdu. Tedavi için gereken 10 bin lirayı karşılamayacak hale gelen çiftin yardımına ise ‘Kan Bankası’ lakaplı Ümit Yaşar yetişti. Yaşar’ın başlattığı ‘Son Umut’ isimli yardım kampanyasına, hayırseverlerden destek geldi. Kampanya kapsamında kısa sürede tedavi ücreti toplanan çift, büyük bir mutluluk yaşadı. “İNŞALLAH ÇOCUK ÖZLEMİMİZ SON BULACAK”Açıklamalarda bulunan çiftlerden birisi, “Eşimle geç evlendik. Çocuk sahibi olmak için doktora gittiğimizde yaşımızdan dolayı bize normal yollardan çocuk sahibi olamayacağımız söylendi. Biz de tüp bebek tedavisine yöneldik. Devletimizin 39 yaşına kadar olan çiftlerin tedavi masraflarını karışladığını öğrendik. Bunun üzerine kendi tedavimiz için bankadan kredi çektik. Çektiğimiz kredi, üç tüp bebek tedavisine yetti. Tedavilerden ilki tutmadı, ikincisi düşükle sonuçlandı, üçüncüsünde de dış gebelik oldu. Bu süreç bizi maddi ve manevi anlamda müthiş derecede yıprattı. Yeni bir tedavi için de bütçemiz yoktu. Bu durumla ilgili dertleştiğimiz Ümit Yaşar arkadaşımızın devreye girmesi ile tedavi ücretimiz toplandı. Yardımları için kendisinden ve hayırseverlerimizden Allah razı olsun, haklarını ödeyemeyiz. İnşallah bu kez tedavimiz olumlu sonuçlanacak ve çocuk özlemimiz son bulacak” ifadelerini kullandı. “İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM”Vatandaşların kan ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olduğu için “Kan Bankası” lakabını alan Ümit Yaşar da, insanlık görevini yerine getirdiğini dile getirdi. Hayırseverlere yardım kampanyasına verdikleri destek için teşekkür eden Yaşar, çiftin bebek sahibi olmasının kendisi çok mutlu edeceğini sözlerine ekledi.

ALINTIDIR