Trump sınırı kapatır ve Meksika'da göçmenleri sadece birkaç seçenek bırakır

celikci

New member
Panik geldiğinde, iki adam halatlarla bir araya geldi ve onları Tijuana'nın Güney Kaliforniya'dan ayrıldığı çelik sınır duvarının üzerine yerleştirdi.

“Kendini bekle, acele et, hareket halinde kal!” Zirvede Zimbabve'den genç bir kız vardı, büyük gözlerle aşağı baktı ve bir sonraki adımı cesaretlendirmeden önce tereddüt etti.

Pazartesi günü insanlar ABD'ye, Başkan Trump'ın göreve başladıktan kısa bir süre sonra tüm sığınma tarihlerini iptal ettiğini ve sınırı kapatmak için birkaç uygulama düzenlemesi imzalamayı planladığını öğrendiler.

Bununla birlikte, en az bir grup ABD'ye ulaşmak için umutsuz ve tehlikeli bir son girişimde bulundu.

Birbiri ardına titrek yapıya çıktılar ve sonra diğer tarafa kaydırdılar. Bunu yapanlar kadınları ve çocukları yakalamaya yardımcı oldu. Ama bir kadın aşağı inerken yere düştü, acının önünde ağlıyordu ve bacağını yakaladı.

Peru'dan 39 yaşındaki Carlos Porras, duvar çıtalarından konuşurken 39 yaşındaki Carlos Porras, “Bunu istediğimiz için değil, bu kadar değil,” dedi. Ayak bileği ve gecikme üzerine atlarken kendini yaraladı.

Birkaç dakika sonra grup ABD Sınır Koruma Görevlileri tarafından ele alındı ve ödendi.

Sahne, Pazartesi günü öğrenen göçmenlerin umutsuzluğunu gösterdi. Herkes karışıklıktan umutsuzluğa kadar duygularını işlemek zorunda kaldı.

Pazartesi günü Meksika'da Meksika'da bir yıl boyunca sığınma tarihini bekleyen ve uçuş için çeşitli işleri olan Venezuelalı bir kadın olan 36 yaşındaki Katherine Romero, “Öfke hissediyorum, üzgün hissediyorum, her şeyi hissediyorum” dedi. Tijuana'ya bilet. “İnanamıyorum.”

Pazartesi akşamı imzaladığı bazı emirlerde, Bay Trump, ülkenin göçmenler için sınırlarını kapatmasını istedi. Bu, sığınmacıların kapsamlı bir engellenmesini ve orduyu sınırda istifa etmek için ulusal bir acil durum beyanını içeren siyasi bir kilidin bir parçasıydı.

Hükümeti, Bay Trump'ın Pazartesi günü başkanlık bildirimini geçmesinden sadece birkaç dakika sonra CBP bir uygulamayı kapattı. Uygulama, göçmenlerin Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş için randevu almalarını sağlamak için teklifler tarafından kullanıldı, ancak Cumhuriyetçilerin hedefi idi.

Program, günde 1.450 kişinin bir giriş limanına rapor vermesini ve iltica başvurusunda bulunmasını mümkün kıldı. Girişlerinden bu yana, 2024 yılı sonuna kadar ülkeye 900.000'den fazla kişi girdi.

Mexico City'deki bir mülteci kampında, bir yıl önce Meksika'ya gelen bir Venezolan olan Cristian Morillo Romero, Bay Trump'ın CBP'yi bir programı sona erdirdiğini öğrendi, ancak bunun Ocak ayı için ne anlama geldiğini bilmediğini öğrendi. 26 Calexico, California'da randevu.

Sonra e -postasını açtı. Mevcut randevuların “artık geçerli olmadığı” belirtilen “CBP One randevu iptal edildi” konu satırı ile İngilizce bir mesaj vardı.

“Ağlamak istiyorum,” dedi Bay Morillo Romero 37. Sonunda ona daha sonra netleştiğinde yaptı.

Ciudad Juárez'de, El Paso sınırının ötesinde, erken Mor -Mor -Mor -mor -Mor -Mor için ABD'ye sadece bir grubun ABD'ye girmesine izin verildi. Daha sonra, 11: 00'den kısa bir süre önce, Meksika sınır yetkilileri Amerikan meslektaşlarından bir bildirim aldıklarını söylediler: Daha fazla randevu kabul edilemez.

“Ben şoktaydım,” dedi John Flores Bonalte, 36 yaşındaki randevusunu saat 13: 00'de hiç fark etmeyen bir venezoleer. “Haksız. Yasal olarak geçmek için uzun bir süre bekliyorduk. Meksika'da bu randevu yedi aydır. “

40 yaşındaki José Antonio Zuchite, Eylül ayında Honduras'tan ayrıldığını ve hafta sonu Ciudad Juárez'e gelmeden önce Mexico City'de beş ay beklediğini söyledi. Pazartesi günü tarihi iptal edildi.

“Kalmam yok,” dedi kırılgan bir sesle. “Burada ailem ya da tanıdığım yok. Ben sokaktayım “

Sosyal medyada, göçmenler kendilerinin resimlerini ve videolarını paylaştılar, ağladıkları veya başlarıyla birlikte randevuları ne kadar süredir beklediklerine dair altyazılarla paylaştılar. Birçoğu Meksika'da zamanlarını beklediklerini söyledi. Bazıları bir yıldan fazla beklediklerini söyledi.

Videoların çoğu, son yıllarda nihayet ABD'ye ulaşan insanlar için bir tür marş olarak hizmet eden bir şarkıdan aynı alıntı içeriyordu.

Şimdi birçoğu kargaşa içindeydi. Tijuana'da, bazı insanlar bir mucize için kalmayı ve dua etmeyi düşündüler. Diğerleri, daha fazla iş fırsatının olduğu Mexico City gibi yerlere gitmeyi düşüneceklerini söyledi. Bazıları, kendi ülkelerine geri dönüşün şiddetten veya tehditlerden kaçmak istedikleri için söz konusu olmadığını söyledi.

Ülkenin başkentini iki yıldan fazla bir süre önce şiddetle parçalayan 28 yaşındaki Rose Joseph, “Haiti'ye dönmek ölümüne geri dönmek anlamına geliyor” dedi.

Pazartesi günkü basın toplantısında, Meksika Cumhurbaşkanı Claudia Sheinbaum, Bay Trump'ın ekibini CBP One uygulamasını başka bir mekanizma ile değiştirmeyi vurguladı, böylece insanlar tekrar sığınma için düzenli bir şekilde başvurabilir.

“Benzer bir şeyin kurulmasını istiyoruz çünkü sonuç getirdi” dedi.

Program, Bidges hükümetinin güney sınırındaki göçü kontrol etme çabalarının önemli bir parçasıydı. O zaman, ABD'li yetkililer göçmenleri bir uygulama aracılığıyla yasal giriş için organize bir fırsat sunarak yetkisiz sınır geçişlerinden göçmenleri tutabileceklerine inanıyorlardı.

Meksika'nın sıkılmış kısıtlamalarıyla bağlantılı olarak, 2024'teki yasadışı sınır geçişleri önemli ölçüde azaldı ve memurlar ve analistler uygulamanın bunun önemli bir nedeni olduğunu söylüyor.

Washington'daki Göç Politikası Enstitüsü'nde lider bir siyasi analist olan Ariel Ruiz Soto, “Bu büyük bir değişiklikti” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “ABD ve Meksika arasındaki sınırın her iki tarafında daha fazla istikrar ve daha iyi kontrole sahip olma olasılığı sağladı çünkü göçmenlerin yolunu daha öngörülebilir hale getirdi.”

Bununla birlikte, eleştirmenler programı, aksi takdirde ABD'ye yasal bir yolu olmayanlara, göçmenlik davaları mahkemede parçalanırken yıllar boyunca vermeyi ve kalmayı vermenin bir yolu olarak gördüler.

“Yasadışı göçmenliği kolaylaştırmak için bir başvuru yaptınız,” dedi Başkan Yardımcısı JD Vance geçen hafta X'teki bir yazıda. “Zihni karıştırıyor.”

Yedek bir program olmadan, Meksika'da mahsur kalan göçmenlerin üç senaryo ile karşılaşmaları muhtemeldir: ABD'ye yasadışı olarak girmeye, kendi ülkelerine dönmeye veya Meksika'da sığınma başvurusunda bulunmaya çalışırlar.

Ruiz Soto, “Belki de birçok göçmenin istediği bu değil, ama bu bir alternatif” dedi. Bununla birlikte, kendi ülkelerinden kaçmak isteyen Meksikalılar için çok yardımcı olmayacağını da sözlerine ekledi. “Onlar için pek çok seçenek görmüyorum.”

Ciudad Juárez'de biri de dahil olmak üzere bir mülteci konaklama ağına başkanlık eden bir papaz olan Francisco González, göçmenlerin bir sonraki adımlarını planlarken mülteci konaklamalarında daha uzun süre kalacağını varsaydığını söyledi. Endişeliyken, insanların sınırdan yasadışı yollardan geçmesi için kaçakçıları veya organize suç üyelerini işe alarak daha büyük bir risk alabileceğini söyledi.

“Denemeye devam edeceksin,” dedi.

Aline Corpus Tijuana ve Emiliano Rodríguez Mega Ve Annie Correal Mexico City'den.