Tenis Camiasına Asla Saygısızlık Etmem, Onun Bir Parçasıyım: Rohit Rajpal

oKMaDeM

New member

Hindistan'ın Davis Kupası'nda oynamayan kaptanı Rohit Rajpal Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “sus çeneni” sözlerinin sürekli kendisini hedef alan “gündem odaklı” birkaç kişi için olduğunu ve tahmin edildiği gibi ülkenin tenis camiasına yönelik olmadığını açıkladı. PTI ile serbest bir röportajda Rajpal, Davis Cup kaptanı olarak ehliyetini sorgulayan kişilerin biraz araştırma yapması gerektiğini ve kendisinin oyuncuların direnişi karşısında bu pozisyona yapışacak biri olmadığını söyledi. Sadece başarılı bir oyuncunun iyi bir teknik direktör olmasının ve milli takımın başarısını garanti etmesinin gerekli olmadığını savundu. Bu görüşünü desteklemek için son derece başarılı oyuncuların destek ekibinde tanınmış isimlerle övünmediğini söyledi.

Büyük ölçüde tartışmaya açık olmayan bir kişi olan Rajpal, Stockholm'de oynanan bir önceki Davis Kupası beraberliğinde Hindistan'ın İsveç'e 0-4 mağlup olmasının ardından kendisini eleştirenlere “susmasını” söylemesi tartışmalara yol açmıştı.

54 yaşındaki Rajpal, medya etkileşimi sırasında kışkırtıldıktan sonra tepki vermemesi gerektiğini itiraf etti. Rajpal, sert tepkisinin, çok sayıda Hintli taraftarın önünde yenilgiden sonra hissettiği hayal kırıklığının bir sonucu olduğunu söyledi.

“Ben de Hint tenis topluluğuyum. Derneğin bir parçasıyım, pek çok şeyin parçasıyım. Hayatım tenisle geçti. Böyle bir şeyi, Hint topluluğuna çenemi kapatmayı bile hayal bile edemiyorum. Rajpal, Delhi'deki PTI genel merkezine yaptığı ziyaret sırasında “Bunu neden yapayım?” dedi.

“Birine böyle saygısızlık etmeyi asla düşünmezdim ama dürüst olmak gerekirse o üç ya da dört adama bile tepki vermemem gerekirdi. Ancak soru o kadar kötü bir şekilde soruldu ki, hem de yan tarafta oturan takımımın önünde. Rajpal, “Bana göre kendimi aşağılanmış hissettim.” dedi ve kendisini isteyenleri tanıdığını ancak isimlerini kamuoyuna açıklamayacağını söyledi.

“Gerçekten kötü hissettiğim şey, bir kişinin yanlış bir şekilde bir anlatı yaratması ve bunun devam etmesi ve kimsenin geri dönüp kaseti görme, ayrıntılara girme zahmetine bile girmemesiydi” dedi ve bu sorunun sorulmadığını açıkladı. tüm Hint tenis topluluğu adına ama onun “nefret edenler” adına.

Rajpal, 2019 yılında kaptan Mahesh Bhupathi'nin güvenlik endişeleri nedeniyle Pakistan'a seyahat etmemeyi seçmesi üzerine kaptanlığı devraldı.

Göreve atandığı sırada ve görev yaptığı süre boyunca kimlik bilgileri sorgulandı. Kariyerinde yalnızca bir kez Davis Kupası'nda berabere kaldı: 1990'da Kore'ye karşı tam bir yenilgi.

Ancak o, Pekin'deki 1990 Asya Oyunları'nda bronz madalya kazanan takımın bir parçasıydı.

Peki Davis Kupası'nda Hindistan'a liderlik etmeyi hak ettiğini düşünüyor mu? “Orada olmayı hak edip etmediğim haklı çıkarmak isteyeceğim bir karar değil. Bu, en üst düzey olan Yürütme Komitesi'nin elindedir.

“Orada yeterince tenis bilen insan var. Çocukluğumuzdan beri spor yöneticiliği yapıyorlar, bu yüzden dengeli bir karar alacaklarına eminim.

“İkinci alan oyuncularımdır. Oyuncularımın başka birinin daha iyi bir iş çıkaracağını hissettiğim gün, ilk ben ayrılırım. Bana gitmemin söylenmesine gerek yok. Ben ayrılmaya hazırım.” bugün bile.” Tartışma kendi kariyerine dönerken Rajpal, kendisinin “ne yapılmaması gerektiği” konusunda mükemmel bir örnek olduğunu söyledi.

“Arkadan iki disk kaydırdığım için bırakmak zorunda kaldım. Ondan önce çok iyi oyuncuları yendim. En üst seviyede oynadım. Kimse bunu benden alamaz. Ben bir Asya Oyunları madalyasıyım.

“Ben de bir Asya şampiyonuyum ama kendi trompetimi çalmak istemediğim için bunun hakkında konuşmayı hiç tercih etmedim.

“Yine her zaman bırakın raketiniz konuşsun diyen oyuncu grubundan geliyorum. Mahesh Bhupati ve Somdev, oynarken benim adımı tavsiye ettiler ve AITA'ya kaptan olmam için bir şart koydular.” Rajpal, rehberlik eksikliği ve kısa kariyeri nedeniyle aşırı antrenman yaptığını, Leander Paes'i birkaç kez yendiğini ve Wayne Ferreira ve Tim Henman gibi büyüklere karşı çok yakın maçlar kaybettiğini söyledi.

“Geriye dönüp baktığımda kariyerime mal olan kötü bir alışkanlığım vardı; o da sabah 5'te kalkıp 20 kilometre yol koşmaktı.

“O zamanlar iyi yastıklı ayakkabılarımız yoktu. Bana sponsor olan yerli bir ayakkabımız vardı. Ben de o ayakkabıyla haftanın 7 günü koştum. Hayatımın her günü dayanıklılık geliştirmek için yolda 20 kilometre koştum.

“Ve tabii ki antrenörlerimin söylediği gibi ne zaman durmam gerektiğini bilmediğime dair iyi bir örneğim. Sadece hava karardığında durdum. Sadece sıkı çalışmanın beni kurtaracağına inandım.” Dünyanın en üst düzey oyuncularından bazılarına meydan okuduğu zamanı hatırlıyor.

“İsveç'te ve Florida'nın Tampa şehrindeki Harry Hoffman'da eğitim alma şansına sahip oldum. O zamanlar Jim Courier ile antrenman yapıyordum ve o bir sümüklüydü. Ve tam bir günün ardından o ayrılırdı ve ben hala antrenman yapardım. ayrıldıktan sonra iki saat daha, ancak ondan daha iyi olabilmek için.

“Fazla antrenman yaptım. Ve kariyerim bu şekilde çok çabuk sona erdi. 19, 20 yaşlarımdayken zaten sırtımda iki disk kayması ve sol bacağı çok kötü olan bir adamdım. Wayne Ferrera, onunla oynadığımda bir numaraydı. ATP'de dünyada 11. Bu yakın bir eşleşmeydi.

“Tim Henman yine en iyi oyuncu ve onun itibarını size söylememe gerek yok. Çok yakın bir maçtı, üçüncü sette eşitliği bozmayı kaybettim.

“Ve bazı insanları bunları bilemedikleri için suçlamıyorum. Size söylediğim gibi artık insanlar araştırma yapmıyor. İnsanlar artık olaylara derinlemesine bakmıyor. İnsanlar olaylara bakıyor. sadece yüzeyden, değil mi?

“Biliyorsunuz, haklı çıkarmaya çalışmıyorum ya da trompetimi çalmaya çalışmıyorum. Ama ben de birinci sınıf bir seviyede çaldım. Ve hiçbir şey, hiç kimse bunu benden alamaz.”

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular