“Tekniğimi Virat Kohli, Rohit Sharma'yı Kopyalamak İçin Değiştirdim”: Güney Afrika Yıldızının Büyük Kabulü

oKMaDeM

New member
David Bedingham 21 yaşlarındaydı ve gelecek vaat ediyordu, zaten Birinci Sınıf kriket oynamaya başlamıştı. Ancak korkunç bir araba kazası, bir yıl boyunca sahalardan uzak kalan Güney Afrikalı'nın yeni başlayan yolculuğunu neredeyse kısıtladı. Ancak Bedingham, WeHaberler Eyaleti'nin kalesi olmak için güçlü bir iradeyle geri dönüş yaptı ve geçen hafta Centurion'da Hindistan'a karşı etkileyici bir Test başlangıcı yapmadan önce, 89 maçta 6000'den fazla koşu yaparak İngiltere'deki Durham'ı takas etti. Bedingham şimdi benzersiz bir alanda, ilk Testini kendi evi olan Newlands'da oynuyor.

“Koşu yapıp yapmamam onlar (ailesi) veya arkadaşlarım için pek önemli olmayacak. Ama oraya çıkmam özel olacak” dedi Bedingham.

Anın performansla ölçülemeyeceğini düşünüyor.

“Önceki yıllarda izlemeye geldiğim oyunu burada oynamak oldukça gerçeküstü. Bedingham güldü. Arkadaşlarım oynayıp oynamadığımı sormak için değil, biletler için beni arıyorlar.

29 yaşındaki oyuncu, arkadaşlarının ve ailesinin önünde 100 puan almanın bir hayal olduğunu, onlara çok şey borçlu olduğunu söyledi.

“Çok şey yaşadığımı düşünüyorum. Kulağa klişe gelebilir ama 2016'da bulunduğum yerden şu an bulunduğum noktaya kadar, belki de Newlands'de bir Test maçı oynama fırsatı oldukça özeldir.

Çok şey yaşamış olan ailemin burada olması. Bedingham, “Öğrenimimi bitiremiyorum, bu yüzden onlara kesinlikle çok şey borçluyum” dedi.

Okul son sınıf öğrencisi Jacques Kallis ve Herschelle Gibbs onun çocukluk kahramanlarıyken Virat Kohli ve Rohit Sharma gençlik yıllarında onu büyüledi.

“Hintli oyuncular arasında iki favorim Sharma ve Kohli. Bedingham, “Sanırım 13-18 yaşlarımdayken tekniğimi onlarınki (Kallis ve Gibbs) gibi şekillendirmeye çalışıyordum ve kötü bir oyun çıkardığımda, tekniğimi Kohli'ninkini kopyalayacak veya muhtemelen Sharma'nınkini deneyecek şekilde değiştirdim” dedi.

Aslında Centurion'daki ilk çıkışında o kadar gergindi ki Jasprit Bumrah'la karşı karşıya olduğu hissinin içine sinmesine izin vermedi.

“Sinirlerim gerçekten çok yüksekti ve onun bowlingini pek düşünmedim. Vuruş konusunda çok gergindim, harika bir testti. “Topu her iki yönde de büyük bir hızla sallıyor” dedi.

Bedingham ayrıca Durham'daki görevi sırasında İngiltere Test kaptanı Ben Stokes ile etkileşim kurma fırsatı bulduğu için de minnettar.

“Sanırım çok konuştuk. Sanırım kriket hakkında çok fazla konuşmaktan kaçınıyordu. Bedingham, Stokes ile olan etkileşimleri hakkında şunları söyledi: “Baskılarla başa çıkmaktan bahsetti ve onun gibi birinci sınıf bir oyuncuyla konuşmak, ilk Testte baskıyla daha iyi başa çıkmamıza yardımcı oldu.”

Yaklaşık 90 Birinci Sınıf oyun oynamanın da olumlu yanları vardı.

“Her şeyin bir nedeni var. Eğer öyleyse (ilk deneme) beş yıl önce olsaydı iyi olurdu ama o kadar çok Birinci Sınıf kriket oynadım ki iniş ve çıkışlarını öğrendim.

Sizi Test kriketine daha iyi hazırlar.

Birinci Sınıf kriketteki tüm deneyimlerim sayesinde duygularımı kontrol altında tutabildiğimi düşünüyorum” diye detaylandırdı.

Bir aydan kısa bir süre içinde Bedingham, iki Test oynamış olan Proteas ekibinin “en kıdemli” üyelerinden biri olarak Yeni Zelanda'ya uçacaktı çünkü büyüklerin çoğu SA20 oynamakla meşgul olacaktı.

Bedingham sadece kıkırdayabilir, Hindistan'a karşı ilk maçına çıkacağını ve sadece Yeni Zelanda turnesinde yedekte kalacağını düşünmemişti.

Peki ya bir SA20 franchise'ı ona bir sözleşme teklif ederse? “Ben zaten adımı taslaktan çekmiştim.” T20 onu cezbediyor mu? “Test kriketini izlemeyi her zaman sevdim, bu yüzden bunu bir bonus olarak görüyorum. Eğer bunlar ortaya çıkarsa mükemmel, önceliğim Test kriket ve Birinci Sınıf kriket. En büyük hayalim Newlands'ta bir asırlık gol atmak” dedi.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu makalede bahsedilen konular