Tamim İkbal, Alex Hales'i 18 Yaşındaki 'Sözlü Tacizle' Suçladı, Bangladeş Premier Ligindeki Tartışma Çirkinleşiyor

oKMaDeM

New member

Eski Bangladeş kaptanı Tamim İkbal, Bangladeş Premier Ligi (BPL) 2025 maçının sonunda İngiltere'nin açılış oyuncusu Alex Hales ile hararetli bir tartışmaya karıştı. Tartışmanın ardından Hales ve Tamim, medya aracılığıyla birbirlerine ateş açtı. Rangpur Riders'ın bir parçası olan Hales, Fortune Barishal kaptanı Tamim'i uyuşturucu kullanımı iddialarını gündeme getirerek “çok kaba” olmakla suçladı, ikincisi ise Hales'in 18 yaşındaki kriket oyuncusu Iqbal Hossain Emon'a sözlü tacizde bulunduğunu belirterek eylemlerini savundu.

Hales, Tamim'in uyuşturucu kullanımını gündeme getirdiğini belirterek, Tamim'i kişisel saldırıda bulunmakla suçladı. Hales'in eğlence amaçlı uyuşturucu testini geçememesi nedeniyle 2019 Dünya Kupası'nda İngiltere'yi temsil etmesi yasaklandı. Hales, Tamim'in kaba bir şekilde gündeme getirdiğini söylediği konuydu.

“İngiltere adına uyuşturucudan men cezası aldığım için utanıp utanmadığımı ve hâlâ uyuşturucu kullanıp kullanmadığımı sordu. Çok ama çok kaba davrandı. Bu gerçekten çok utanç verici çünkü sahada 10:00'da biten bir şey olursa Bangladeş merkezli Channel 24'ten Hales, “Dürüst olmak gerekirse sahadayken kişiselleşmek ve maçtan sonra bunun da acınası olduğunu düşünüyorum” dedi.

Tamim Iqbal, Fortune Barisal'ın kaybının ardından Alex Hales'e öfkeliydi.#BPL2025 #bplt20 #Kriket pic.twitter.com/Pnv9iq3XIS

— Mominul İslam (@MominulCric) 9 Ocak 2025
Tamim ise karşılık verdi ve eylemlerini savundu. Eski Bangladeş kaptanı, Hales'in Barishal'in 18 yaşındaki oyuncusu Iqbal Hossain Emon'a sözlü tacizde bulunmasının ardından bu şekilde tepki verdiğini söyledi.

Gazeteci Riasad Azim'in YouTube kanalında konuşan Tamim, “Kutlama Habersunu izlerseniz Hales bana bakıp benimle dalga geçmeye devam ediyordu. Kavga istiyormuş gibi görünüyordu” dedi.

Tamim, “Daha sonra, Emon'a tekrar hakaret ettiğinde, takım arkadaşımı savunmak zorunda kaldım ve bunu yaptığım için hiç pişmanlık duymuyorum. İkimiz de konuştuk,” diye ekledi Tamim.

Tamim, Hales'in uyuşturucu kullanımından men cezası alması konusunda pek fikri olmadığını ancak 18 yaşındaki takım arkadaşını savunmaktan başka seçeneği olmadığını belirtti.

Tamim, “Tek bildiğim onun (Hales) İngiltere'de birçok iddiayla karşı karşıya kaldığı ve kendi takımı tarafından sevilmediği. Pek temiz ve sakin olduğu söylenemez. Medya böyle söylüyor” dedi.

“Birisi benim peşime düşerse ya da 18 yaşındaki bir adamın peşine düşerse, televizyonda nasıl tasvir edilirse edilsin her zaman ayağa kalkarım” diye ekledi.

Tamim, “Ona 'Erkek ol, bir şey söylemek istiyorsan yüzüme söyle. Bu tür hareketler yapma' dedim” dedi.

Rangpur Riders, Fortune Barishal'e karşı sansasyonel bir zafer senaryosu yazmıştı; Rangpur kaptanı finalde 30 koşuyu kovalayarak çılgın kutlamalara yol açtı.

Bu makalede bahsedilen konular