Stella Bellomo: “Sürdürülebilir partiler mi? Gerçek devrim evde yaptığımız devrimdir”

oKMaDeM

New member
43 yaşındaki Stella Bellomo, kitapların yazarı (Mondadori ve Gribaudo için), blog yazarı ve yeşil etki sahibi, sürdürülebilir DIY Noel dekorasyonlarının nasıl yapılacağını anlatıyor. “Ailemle birlikte Biella bölgesinde yaşıyorum” diyor Bellomo. Küçük bir kasabada büyüdüm, hafta sonlarının çoğunu büyükannem ve büyükbabamın çiftlik evinde kız kardeşim ve kuzenlerimle birlikte geçirdim, bisiklete binmekte özgürdüm, ormanları, tarlaları, meyve bahçelerini, büyükannemin sahip olduğu devasa sebze bahçesini dolaştım. hayvanlar ve doğayı derinlemesine deneyimleme imkanı. O yıllarda kaygısız oynamanın yanı sıra doğaya, sürdürülebilirlik ve bilinçli beslenmeye dair her şeye karşı gerçek bir izlenimim vardı. Büyükannemi bahçeden topladığı ya da hayvanlarının çok büyük bir aile için ürettiği her şeyi pişirirken izledik ve takip ettik çünkü pazar günleri hepimiz bir araya gelirdik ve masada her zaman kırktan fazla kişi olurdu.”

Stella Bellomo (@stella_bellomo_), Noel tatillerini göz önünde bulundurarak blogunda ve “Kışın büyüsü” (Mondadori) adlı kitabında, Noel dekorasyonlarını evde rahatça ve çevreye saygılı bir şekilde nasıl oluşturabileceğinizi açıklıyor. “Çelenkleri seviyorum. Zamanla – diye açıklıyor Bellomone – Bütün türlere sahibim ama artık camdan ve yaprak ve meyve gibi doğal malzemelerden yapılmış olanlar eksik olamaz. Ormanda yürüyüş sırasında bahçeden çam dalları ve kırmızı meyveler toplayarak bir tane yaptım. Büyük becerilere ihtiyacınız yok, sadece biraz zamana ve bunu yapmak için arzuya ihtiyacınız var. Çamaşırhanedeki eski metal askıyı alıp daire şekline getirdim. Daha sonra tabanın etrafına çam dalları sarmaya başladım ve bunları evdeki tellerle sabitlemeye başladım. Birkaç çam kozalağı ve biraz da çobanpüskülünün eklenmesiyle çelenk canlanmaya başladı. En güzel yanı ise tüm odayı dolduran taze çam kokusu. Ayrıca yer kartı olarak veya hediye paketleri için kendin yap dekorasyonu olarak kullanmak üzere biberiye dallarıyla küçük çelenkler de oluşturabiliriz. Küçük bir şey biliyorum ama büyük bir fark yaratıyor çünkü hediyelerimizi düşünürken ve paketlerken gösterdiğimiz özen ve sevgiyi anlatıyor.”

(fotoğraf: Francesca Giovannini)

Bellomo ayrıca ev atıklarımızı kullanarak ev için nasıl dekorasyonlar oluşturulabileceğini de gösteriyor. Bellomo şunu ekliyor: “Doğal bileşenlerin yanı sıra kağıt, geri dönüştürülmüş karton ve şerit parçaları da kullanabilirsiniz. Örneğin mum atıkları, esansiyel yağlarla kokulandırılacak yeni mumlar yapmak için eritilebilir ve bunları tatillerde veya kış aylarında evi daha da aydınlatmak için kullanabiliriz.” Hediyelerimizin ambalajları bile sürdürülebilir bir hale dönüştürülebilir. “Hediye vermenin sihirli bir yanı olduğunu vurguluyor Bellomo, ancak çöp kutusuna atılan plastikleştirilmiş kağıtlardan nefret ettiğimi itiraf ediyorum, bazı eski gazeteleri buldum ve onları orijinal paketlere dönüştürüp bunlarla süsledim. çam dalları ve kurutulmuş portakal dilimler her şeyi kapatmak için bir miktar dize kullandım.”

Stella Bellomo'ya göre masada bile dekorasyon ve yiyecek seçiminde ekosistemimizi koruyabiliriz.

Noel masasını düşündüğümde, insanın durmasını, birlikte olma isteğini uyandıran bir şey hayal ediyorum. Doğal unsurlarla bir merkez parçası yapmaya karar verdim. Nar, biberiye, adaçayı ve topladığım bazı kırmızı meyveleri kullandım. Karmaşık değil: Tel ile dairesel bir taban oluşturdum, ardından aromatik bitkilerin yeşili ile meyvelerin kırmızısını değiştirerek ince dalları iç içe geçirdim. Narları şişle düzelttim, inanılmaz bir şıklık katıyorlar. Kompozisyonun ortasına beyaz bir mum yerleştirdim. Tatillerde mümkünse kendimiz yemek pişirmeye çalışıyoruz ve bunu ağırlıklı olarak mevsimlik, yerel ve bitkisel malzemeler kullanarak yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz.
Stella Bellomo ayrıca %90'ı İtalyan esnaf şirketlerinden gelen, çoğunlukla etik, plastik içermeyen doğal kozmetik ürünleri satan kendi çevrimiçi mağazası Evergreen LAB'ı da açtı. Bellomo şu sonuca varıyor: “Ailem ve benim neredeyse 10 yıl önce yaptığımız en büyük değişiklik, plastik şişeleri tamamen ortadan kaldırmamıza olanak tanıyan mikro filtreli bir iyonlaştırıcıyı eve koymaktı.” Uzun süre dayanabilecek ve kaliteli maddi nesneler satın alırım. Tek kullanımlık plastik olan her şeyi tamamen terk ettim. Bitkileri sulamak için suyu yeniden kullanıyoruz, toplu, yerli ve mevsimlik ürünlerin çoğunu marketten satın alıyoruz, yazın ısıtmayı minimumda tutuyoruz, klimayı kullanmadan pencereleri açıyoruz ve ayrıca ürünler hakkında bilinçli bir seçim yapıyoruz kişisel vücut bakımı ve ev hijyeni için kullanıyoruz. Gerçek devrim, bir araya getirildiğinde gerçekten fark yaratan küçük hareketlerle evde yaptığımız devrimdir.”