Son Nesil aktivistler yarı çıplak protesto ediyor: “Kriz karşısında ne kadar savunmasız olduğumuzu gösteriyoruz”

oKMaDeM

New member
“Biz müstehcen miyiz? Müstehcen, bizi iklim ve toplumsal çöküşe sürükleyen fosil şirketlerinin ceplerini doldurmak için İtalyan ailelerin parasını kullanmaya devam eden bir hükümettir” diyor. Charlotte33 yaşında, aktivistlerden biri. Son nesil Bu sabah üstsüz olarak Roma’da trafiği durduran, hükümetin iklim eylemsizliği konusunda halkı bilinçlendirmek için. onunla da Augustine26 yaşında, uzun boylu, yarı çıplak aktivist, bizi bekleyen iklimsel gelecek karşısında neden bir an bile çıplak kalmaktansa kendini çok daha “savunmasız” hissettiğini anlatmaya karar verdi.

uzun biçim

yeni çevreciler

Benedetta Barone, Luca Cirese, Giacomo Talignani

03 Mart 2023

Son Nesil hava saldırısı, Sistina yakınlarındaki Barberini bölgesinde, Via del Tritone’da sabah ortasında tetiklendi. Bazı otobüsler durdu ve vatandaşlar protesto etti. Altı aktivist, trafiği durdurmak ve birkaç dakikalığına şikayetlerine dikkat çekmek amacıyla ellerinde pankartlar ve sembolik zincirlerle yaya geçidine uzandı.. Sonra polis onları kovaladı.

“Belki müstehcen olduğumuzu söyleyecekler. Ama merak ediyorum. Biz müstehcen miyiz? Emilia Romagna’da dün olanlar müstehcen ve bu aşırı olayların devam edeceğini bilen ve buna rağmen fosil yakıtlara yatırım yapmaya devam eden Hükümet” o da Eos’u iddia ediyor.

İklim, Son Nesil protesto için soyunuyor: “Bu sana demokrasi gibi görünüyorsa”

“Yiyecek ve su kıtlığını, topraklarımızın ve evlerimizin yıkımını, insanların kitlesel yoksullaşmasını, muazzam göç akımlarını ve yeni hastalıkların yayılmasını beraberinde getirecek şeylerden korkuyorum: tüm eşitsizliklerin artması: ırk, cinsiyet, sosyal sınıf, yetenek, cinsel yönelim, yaş. Bu beklentinin önünde kendimi son derece savunmasız hissediyorum, yarı çıplak, bir yolu kapatırken hissedeceğimden çok daha fazla. Kendimi mümkün olan her şeyi yaparken görmeyi tercih ederim. yarın bir parça ekmek için savaştığımı veya kendimi savunduğumu görmektense, bugün bedenimle ve şiddet içermeyen bir şekilde,” diye belirtiyor Agustina.

konular