'Sıradan Bir Kaptan Değil': Gautam Gambhir, Hindistan Takımı Rohit Sharma'yı Dışarıda Bıraktığı İçin Öfkelendi

oKMaDeM

New member

Eski Hindistan kriket oyuncusu Mohammad Kaif, Hindistan Testi kaptanı Rohit Sharma'nın Sidney'de düzenlenen beşinci Sınır-Gavaskar Kupası Testinin XI'inin dışında bırakılmaması gerektiğini güçlü bir şekilde belirtti. Rohit, beş istekada 31 sayı atmasına neden olan kötü bir formdayken, kritik beşinci Testte kenarda yer almadı. Ancak Kaif, Rohit'in “sıradan” bir kaptan olmadığını ve Hint kriketine yaptığı katkının onun galibiyet, yenilgi veya beraberlik olsun XI'deki yerini koruması gerektiğini belirtti.

Kaif, “Rohit Sharma, dinlenebilecek veya düşürülebilecek sıradan bir kaptan değil. Gautam Gambhir veya seçiciler olsun, Rohit Sharma'yı kim düşürdüyse, onu bu kadar önemli bir Testten çıkaramazsınız” dedi.

Rohit kritikten düştü #SidneyTest BGT serisinde – doğru karar mı yoksa zor karar mı?#BGT #INDvAus #CricketWithKaif11 pic.twitter.com/AClYCab7z6

— Mohammad Kaif (@MohammadKaif) 3 Ocak 2025
“Rohit Sharma, bu takımı kuran, çocuklara destek veren saygın bir lider; altı ay önce Hindistan'a T20 Dünya Kupası'nı kazandırdı. Ülkeye çok fazla mutluluk getirdi. O bir lider. Onu bırakamazsınız.” Kaif ekledi.

Kaif, bu fikrine ek olarak, kendisi de koşu mücadelesi veren ancak Team India yönetiminin ısrarcı olduğu Virat Kohli örneğini verdi.

Kaif, “Virat Kohli sayı atamadı. Usman Khawaja bile sayı atamadı. Maçlar dikişli pistlerde oynandığı için serideki koşular arasında yer almayan birçok oyuncu var. Vuruş kolay olmadı” dedi.

Kaif, “Onu (Rohit) bırakmak yanlış. Kaptan asla düşürülemez. Kazanırsanız bu kaptana aittir, kaybederseniz kaptana kaybedersiniz. O düşürülebilecek biri değil,” diye tamamladı Kaif.

Bu arada Rohit Sharma, neden beşinci Test'in ilk 11'inde yer almadığına açıklık getirdi.

“Ben geri çekildim, şunu söyleyebilirim. Koç ve seçiciyle yaptığım konuşma çok basitti: sopayla sayı yapamadım. Formda değilim. Bu önemli bir maç, “Galibiye ihtiyacımız vardı. Form dışı birçok oyuncuyu taşıyamadık. Star Sports'a konuşan Rohit, “Benim için alınması zor olan kararımı desteklediler” dedi.

Hindistan, her iki takım için de ilk vuruşların tamamlanmasının ardından dört turluk bir üstünlük sağladı.

Bu makalede bahsedilen konular