Sania Mirza, Swansong’dan Sonra Hint Kadın Tenisinin Zor Geleceğini Tahmin Ediyor

oKMaDeM

New member
Sania Mirza Salı günü yaptığı açıklamada, yakın gelecekte kadın tenisinin üst kademelerinde Hintli bir yeteneğin ortaya çıktığını görmediğini, ancak bunun ileride değişebileceğini umduğunu söyledi. Hintli tenis ikonu, günün erken saatlerinde 20 yıllık profesyonel kariyerinin son maçını Dubai Açık’ta Madison Keys ile birlikte Rus çift Liudmila Samsonova ve Veronika Kudermetova’ya 6-4, 6-0 yenerek oynadı. Eski çiftler dünya bir numarası ve çiftlerde ve karışık çiftlerde altı kez Grand Slam şampiyonu olan 36 yaşındaki Mirza’nın çığır açan yolculuğu, ülkesinden sayısız gence tenise başlamaları için ilham verdi.

Mirza gazetecilere verdiği demeçte, “Ne zaman bir umut ışığı görsek, ya üniversiteye gittiklerini ve üniversiteden sonra bir daha asla rekabete geri dönmediklerini ya da bir sonraki sıçramayı yapamadıklarını görüyoruz.”

“Başarmaya çalışan birinden bahsediyorsan, sadece ben bir kriter olarak değil, sahip olduklarımdan daha fazlasını, dürüstçe hissediyorum ki muhtemelen bugün belki beş ya da altı yaşında olan biri olacak.”

Şu anda teklerde en yüksek Hintli kadın, dünyada 245 ile 30 yaşındaki Ankita Raina ve ilk 300’deki diğer tek oyuncu 265 ile Karman Thandi.

Çiftlerde ilk 200’de Mirza dışında sadece iki Hintli kadın var. Dört yıllık birlikte olduğu Mirza, “En üst düzeyde hakim olacak birini görmek için, bunu yakın beş ila 10 yıllık bir gelecekte görebilir miyim bilmiyorum. Dürüst gerçek bu” dedi. -eski oğlu İzhaan son basın toplantısında.

Mirza, tenis akademilerine odaklanmanın yanı sıra, Hindistan Premier Ligi’ndeki Royal Challengers Bangalore kadın kriket takımında mentorluk rolü üstlendi.

Yeni nesil genç Hintli kızların “şampiyon olabileceklerine inanmalarına” yardım etmeye kararlı olan Mirza, bu rolü tam da bunu başarmak için harika bir fırsat olarak görüyor.

“Orada olmamın tüm konseptinin kriketle hiçbir ilgisi yok. Aslında bu genç kızlarla işlerin zihinsel yönüyle ilgisi var” dedi.

“Hiç bu kadar çok paralarının olduğu, üzerlerine binen milyonların olduğu pozisyonlarda bulunmamışlardı. Birçoğu televizyona çıkmadı, reklam yapmadı, çekim yapmadı.

“O tür şeylerden dikkati dağıtmak çok kolay. Sizden çok fazla beklenti olduğu için gerilmek ve baskı hissetmek de çok kolay.

“Açıkçası bunu hayatımın son 20 yılında yaşadım. Bu yüzden, en azından bu zihinsel açıdan, onları daha rahat hissettirmek için deneyimlerimi paylaşabileceğimi hissediyorum.

“Ayrıca, alt kıtada kadın sporunu daha iyi ve daha kabul edilebilir hale getirmeye çalışma deneyimimi paylaşabileceğim bir şey yapmamı sağlıyor.”

Günün Öne Çıkan Videosu

Neden Hindistan’ın En Başarılı Koçluk Üçlüsü Genç Kadın Kriket Oyuncuları İçin Vuruş Yapıyor?

Bu yazıda bahsedilen konular