Ruben Amorim Manchester United'ın Yeni Teknik Direktörü Olarak Açıklanacak

oKMaDeM

New member
Ruben Amorim'in dosya görüntüsü.© AFP

Manchester United'ın Sporting Lizbon ile anlaşmaya varmasının ardından perşembe günü Ruben Amorim'in Manchester United'ın yeni teknik direktörü olarak onaylanması bekleniyor. Athletic, 39 yaşındaki futbolcunun önümüzdeki hafta Manchester City ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı da dahil olmak üzere önümüzdeki üç maçta Portekiz lig liderleriyle kalacağını söyledi. Kasım ayındaki milli devre arasında Old Trafford'da görev alması bekleniyor ve ilk maçına United'ın 24 Kasım'da Ipswich'e yapacağı deplasman gezisi çıkacak.

Sky Sports, Premier Lig kulübünün Sporting'e, erken tahliye için 10 milyon avroluk (11 milyon dolar) çıkış maddesinin üzerinde fazladan bir milyon avro ödediğinin anlaşıldığını söyledi.

Sporting, Salı günü Lizbon borsasına United'ın serbest kalma maddesini yerine getirmeye istekli olduğunu doğrulayan bir bildiri yayınladı.

United, West Ham'a 2-1 yenilerek Premier Lig'de 14. sıraya yerleşen Erik ten Hag'ın iki yıllık teknik direktörlük görevinin fişini Pazartesi günü çekti.

Amorim kısa sürede United'ın bir numaralı seçeneği olarak ortaya çıktı.

United'ın geçici patronu Ruud van Nistelrooy, Çarşamba günü Lig Kupası'nın dördüncü turunda Leicester'a karşı 5-2'lik bir galibiyet elde etti.

Van Nistelrooy, “Buraya kulübe yardım etmek için asistan olarak geldim” dedi. “Bana ihtiyaç duyulduğu sürece yardım ediyorum ve gelecekte, her türlü kapasitede, kulübün geleceğe yönelik inşasına yardımcı olmak için buradayım.”

Yaz aylarında transfer pazarında yoğun harcama yapmasına rağmen Ten Hag, United'ın sezona kötü başlamasının bedelini ödedi.

Leicester'a karşı kazandıkları galibiyetten önce, tüm müsabakalarda oynadıkları son sekiz maçın sadece birini kazanmışlardı.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular