“Roller-coaster”: Nikhat Zareen, 2. Dünya Boks Ünvanıyla Tarihi Başarı İçin Mary Kom’u Taklit Ettikten Sonra

oKMaDeM

New member
Nikhat Zareen, Pazar günü Yeni Delhi’de ikinci Dünya Şampiyonası altın madalyasını kazandıktan sonra boksta yeni rekorlar kırmaya devam etti. 50kg zirvesi çatışmasında Vietnamlı Nguyen Thi Tam’ı 5-0’lık bir kararla yendi. Bu, 26 yaşındaki sporcu için yeni bir ağırlık kategorisi olduğu için, zafer Nikhat için çok daha tatlıydı. Daha önceki Dünya Şampiyonası (2022) galibiyeti 52 kg kategorisinde geldi. 50kg sınıfı olimpiyatlara dahil olduğu için ağırlık kategorisini değiştirdi. Nikhat, efsanevi MC Mary Kom’dan sonra prestijli unvanı iki kez kazanan ikinci Hintli oldu.

“Farklı bir sıklet kategorisinde, olimpik bir ağırlık kategorisinde ikinci kez dünya şampiyonu olduğum için mutluyum. Bugün Asya şampiyonu olduğu için en zorlu maçtı. Bu benim için iyi çünkü benim için iyi.” Nikhat Zareen galibiyetinin ardından, “Bir sonraki hedef Asya Oyunları, orada muhtemelen onunla tekrar karşılaşacağım. Umarım orada daha da iyisini yaparım” dedi.

“Bu benim Commonwealth Games’ten sonra yeni sıklet kategorisindeki ilk büyük müsabakam. CWG’de İngiltere, İrlanda boksörleri dışında pek fazla rekabet yoktu. Zor bir dünya şampiyonasıydı. Bazı maçlarda yoruldum hatta kazandım.” maçlardan birinde bölünmüş kararla.”

Vietnamlı rakibinin kendisi için zorlu bir mücadele olduğunu da sözlerine ekledi. Bu kategoride daha çok çalışacağım ve daha güçlü olacağım. Bu benim son maçım olduğu için her şeyimi verdim” dedi.

“Hız treni maçıydı, o uyarı aldı ve hatta ben de aldım. Son rauntta stratejim her şeyi yapmaktı. Bu madalyayı Hindistan’a adamak istiyorum. Pek çok insan beni neşelendirmeye geldi. Motivasyonları bize güç veriyor.” Herkes kutladı.”

“Geçen dünya şampiyonluğu daha kolaydı ve bu benim normal kilomdu. Yeni ağırlık kategorisi için sıkı bir diyet uygulayarak kilo vermem gerekiyordu. Ulusal yarışmalardan sonra daha az zamanım vardı. Ne kadar zamanım olursa olsun, yüzde 100’ümü verdim.

Nikhat, efsanevi MC Mary Kom’dan sonra prestijli unvanı iki kez kazanan ikinci Hintli oldu.

Cumartesi günü, Nitu Ghanghas (48kg) ve Saweety Boora (81kg) dünya şampiyonu oldular.

Ev sahibi Hindistan, günün ilerleyen saatlerinde yüzüğü almaya hazırlanan Olimpiyat madalyalı Lovlina Borgohain ile kazanılan altın madalyalar açısından şimdiye kadarki en iyi performanslarını yakalama yolunda. Hindistan, 2006 baskısında kendi evinde dört altını kazanmıştı ve bu aynı zamanda biri gümüş dahil sekiz madalya ile ülkenin şimdiye kadarki en iyi gösterisiydi.

Bu yazıda bahsedilen konular