Rohit Sharma “Söylememeliydim…”: Gautam Gambhir’in India Skipper’ın Rahul Dravid Hakkındaki Açıklamasıyla Sorunu Var

oKMaDeM

New member
Rohit Sharma liderliğindeki Hint kriket takımının ODI Kriket Dünya Kupası 2023’teki yenilgisinin üzerinden bir haftadan fazla zaman geçti. Hindistan’ın ICC şampiyonluğu beklentisi devam ediyor. Hindistan en son ICC Kupasını kazandığında MS Dhoni hâlâ kaptandı. Hindistan’ın ODI Kriket Dünya Kupası’ndaki son yenilgisinin ardından spekülasyonlar takımın yeni bir teknik direktör alabileceği yönündeydi. Rahul Dravid’in Hindistan kriket takımının başantrenörü olarak mevcut görev süresi sona erdi. Uzatma isteyip istemeyeceği ise merak konusu.

Hindistan’ın 2007 T20 Kriket Dünya Kupası ve 2011 ODI Kriket Dünya Kupası üyesi olan eski Hint kriket takımı açıcı Gautam Gambhir, Rahul Dravid’e uzatma verilmesi gerektiğini söyledi. Ancak bir şeyi daha ekledi.

“Hindistan Dünya Kupası’nda nasıl oynadıysa, sözleşmesi de otomatik olarak yenilenmeli. Bir antrenörü sadece bir maça göre yargılamak çok kötü olur. Oyuncular için ne varsa teknik direktör için de aynı. Her oyuncu. herkes. Koç, takımı için Dünya Kupası’nı kazanmak istiyor. Dolayısıyla, eğer yenilemek istiyorsa… süreklilikten daha iyi bir şey olamaz” dedi Gautam Gambhir, Sportskeeda’da.

“Ancak şunu eklemek istiyorum. Hiçbir şeyi anlamadım. Bizim zamanımızda da 2011’de oldu. Bireysel olarak Dünya Kupası’nı kazanmak istiyorum dediğiniz zaman kim olduğu önemli değil… bu ifadesi doğru değil.

“Tüm ülke için Dünya Kupası’nı kazanmaya çalışıyorsunuz. Eğer böyle bir şey söylemek istiyorsanız bunu medyada söylemeyin. Bunu kendi içinizde tutun. Gerçek şu ki, Dünya Kupası’nı kazanmak daha önemli.” Ulus için kupa. 2011’de bana da aynı soru soruldu ve herkes tek bir kişi için Dünya Kupası’nı kazanmaya çalıştığımızı söylediğinde ben de hayır dedim, kupayı ülkem için kazanmak istiyorum. Ülkem için sopayı elime aldım. Rohit muhtemelen bunu söylememeliydi.”

Hint kriket takımı kaptanı Rohit Sharma, Kriket Dünya Kupası finali öncesinde şunları söyledi: “Özellikle kaybettiğimiz yarı finale kadar iyi bir seri yakaladığımız T20 Dünya Kupası sırasında zor zamanlarda oyuncuların yanında durması. “Bazı durumlara verdiği tepki ve oyuncuları bilgilendirmesi faydalı oldu. Bu büyük olayın bir parçası olmak istiyor ve bunu onun adına yapmak bize düşüyor.”

Gautam Gambhir, Rahul Dravid’in Hint kriket takımı antrenörü olarak sözleşmesinin iki yıl uzatılması gerektiğini de sözlerine ekledi. “Ancak Dravid’in koçluk geçmişine gelince, eğer devam etmek istiyorsa ona kesinlikle bir uzatma verilmeli. Onun görev süresinden çok memnunum. Ve sadece bir yıl değil en az iki yıl çünkü Hindistan bir yeniden yapılanma aşamasına girecek.” yakında. Rohit Sharma, Bumrah ve Shami’yi bir sonraki Dünya Kupası’nda göremeyebilirsiniz. Bu nedenle 50’nin üzerinde Dünya Kupası’na doğru ilerlemek önemli” diye ekledi.

Bu makalede bahsedilen konular