Rohit Sharma, Avustralya ODI’leri Öncesinde Axar Patel ve Shreyas Iyer Hakkında Güncelleme Sağladı

oKMaDeM

New member
Hindistan kaptanı Rohit Sharma, 2023 Asya Kupası’ndaki zaferlerinin ardından Pazar günü yaptığı açıklamada, vurucu Shreyas Iyer’in tam kondisyona yaklaştığını ve onu “yüzde 99” maça hazır olarak derecelendirdiğini ve önümüzdeki maçlar için muhtemel müsaitliğinin sinyalini verdiğini açıkladı. Ancak kaptan, Axar Patel’in bu ay sonunda Avustralya’ya karşı oynanacak ilk iki ODI’de forma giyemeyeceğini tahmin ediyor. Iyer, Asya Kupası’nda Pakistan’a karşı sadece bir maçta yer aldı ve ardından sırt spazmı yaşadığı için maçı kaçırdı. Iyer, Asya Kupası’nın büyük bir bölümünde sakatlanmış olsa da, iyileşip şu anda üç haftadan kısa süren Dünya Kupası için maça uygunluğunu göstermeye çalışırken takım yönetiminin kendisi için belirlediği hedeflerin çoğunu başardı. uzak.

“Shreyas bu oyunda mevcut değildi [final] çünkü onun işaretlemesi için tutulan belirli parametreler vardı. Bugün çoğunu tamamladı. Şu an itibariyle %99 oranında iyi olması gerektiğini söyleyebilirim ama iyi görünüyor. Vuruş yaptı, bugün biz gelene kadar uzun saatler sahaya çıktı. Yani bu noktada iyi görünüyor. Bunun bizim için endişe verici olduğunu düşünmüyorum” dedi Rohit maç sonrası basın toplantısında.

Axar, Hindistan’ın Cuma günü Bangladeş’e karşı oynadığı son Super Four maçında sol kuadriseps kasından sakatlandıktan sonra final maçından çekilmek zorunda kaldı. Daha önceki gün Bengaluru’dan getirilen Washington Sundar, başlangıç kadrosundaki yerini aldı.

“Axar – Emin değilim, küçük bir yırtığı vardı. Belki de öyle görünüyor [unavailable] bir hafta veya on gün. Sakatlığın nasıl ilerleyişini bekleyip görmemiz gerekiyor. Çünkü her birey farklıdır; bazı adamlar çabuk iyileşir. Umarım Axar’ın durumu da budur, bekleyip ona ne olacağını göreceğiz. Açıkçası evinde Avustralya’ya karşı ilk iki maçı oynayabileceğinden pek emin değilim. Bekleyip göreceğiz” dedi Rohit.

Hindistan’ın Dünya Kupası kadrosunda bir off-spin oyuncusunun bulunmadığı göz önüne alındığında, Rohit’e açıkça Washington Sundar’ın rolü ve genel tablodaki yeri soruldu. Hindistan kaptanı, son müdahaleyi yapmasalar bile takım yönetiminin rol oynayabileceğine inandığı herkesle temas halinde olduğunu söyledi.

“Çok yönlü dönen makineyle herkes sıraya giriyor, [R] Ashwin’in de. Onunla telefonda konuşuyordum. O çok uyumlu, Washy de öyle [Washington]. Top ve sopayla da bu işi yapabilen adamları istiyoruz. Rohit, “Dürüst olmak gerekirse, Axar’ın sakatlığı gecenin çok geç saatlerinde meydana geldi ve sonra birkaç kişiyi nerede olduklarını öğrenmek için aramak zorunda kaldık” dedi.

“Washy müsaitti, bu yüzden onu rolü oynaması ve bizim için işi yapması için ikna ettik. Şans eseri, Bangalore’daki Asya Oyunları takımındaydı. Antrenman yapıyordu, bowling oynuyordu, yani kriket için uygundu, bu yüzden biz de onu yakalamak için,” dedi Hindistanlı kaptan.

“Ama evet, ortaya çıkıp belirli rolleri oynayabilecek bazı adamlara karşı çok açık oldum. Herkesle konuştum; isim almak istemiyorum. Herkes neler olduğunun farkında, kimse bilmiyor.” “Ne olduğu konusunda karanlıktayız. Herkes döngünün içinde tutuluyor” diye ekledi.

Hindistan, artan güvenle artık ODI Dünya Kupası’na hazırlanmaya çalışacak ve ilk maçı Mohali’deki PCA Stadyumu’nda oynanacak üç maçlık ODI serisinde Avustralya ile karşılaşacak.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu makalede bahsedilen konular