“Restoranım olmayınca evsiz bir şef üzere hissediyorum!”

Karbulut

Member
Masterchef Türkiye heyetlerinden Şef Somer Sivrioğlu verdiği röportajda çocukluğunu, hobilerini, lise yıllarını anlattı.

Hürriyet Gazetesi’nden Zeynep Bilgehan’a röportaj veren Somer Sivrioğlu, hakkında bilinmeyenleri anlattı.
Kadıköy’de büyüyen Sivrioğlu o günleri şu biçimde anlatıyor: “Apartmanda kapılar hiç kapanmazdı. Yemeği o sırada nerede oynuyorsak o meskende yerdik. Anneannem Balkan göçmeniydi. Onunla epeyce vakit geçirirdim. Çok uygun börek ve karnıyarık yapardı. Hala en sevdiğim yemek karnı yarıktır. Çok hoş Balkan yemekleri yapardı. ‘Şekerpare yaptım, gelin’ diye davet yapar, bütün aile onun konutunda toplanırdı. Yemeğin birleştirici gücünü birinci sefer orada gördüm.”

Konuşmasının devamında; sinemaya düşkünlüğünü anlatan Somer Şef, “Yeşilçam sinemalarına giderdik. Bir Cüneyt Arkın hastasıydım” dedi. Lise de sinema okumak istediğini söyleyen Sivrioğlu, “Ben direktörlük, müelliflik istiyordum. Babam ‘Sinema okuma, öbür mesleğin olsun’ dedi. Onun iknasıyla Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’ne girdim. “

Devamında “İlk ve hala en sert heyetim annem Dava Pınar’dır. Yemekleri bir ona beğendiremeyiz! Benim yemek seyahatimde en büyük hissesi olan insandır annem.” dedi
Türkiye de restoran açıp açmayacağı ile ilgili soruya ise “Mutfak, bir şefin her şeyidir. Restoranım olmayınca evsiz bir şef üzere hissediyorum!” karşılığını verdi.