Ravichandran Ashwin-Less India Struggle In WTC Finalinde Sourav Ganguly Yine “Off-Spinner” Referansını Ortaya Çıkardı

oKMaDeM

New member
Sourav Ganguly, R Ashwin’i XI’den çıkardığı için takım yönetimini eleştirdi.© AFP

Hindistan Takımının Avustralya’ya karşı devam eden Dünya Test Şampiyonası (WTC) Finalinde tırmanması gereken büyük bir dağ var ve The Oval’de üç tam günlük oyun kaldı. Avustralya toplam 469 mamut yayınladıktan sonra, Hindistan 2. Günde kütüklerde 151/5’e düştü ve 318 tur geride kaldı. Ravindra Jadeja ve Ajinkya Rahane beşinci küçük kapı için 71 tur eklemeden önce Hindistan bir aşamada 71/4 idi. Ancak Nathan Lyon, Avustralya’yı sürücü koltuğuna oturtmak için kısa bir süre önce Jadeja’yı görevden aldı.

Jadeja’nın Lyon’un teslimatını reddettiğini vurgulayan eski Hindistan kaptanı Sourav Ganguly, Ravichandran Ashwin’i oynayan 11’den düşürdüğü için takım yönetimine kazıdı.

“Off-spinner’ın yeşil sahada oynayamayacağını kim söyledi? Solak vurucu [Ravindra Jadeja] ve Nathan Lyon. Test kriketinde 400’den fazla kalesi var. Şu anda, Hindistan’ın en iyi vurucusunu kovdu. [It had both] Dön ve zıpla,” dedi Ganguly yorum yaparken.

Ganguly daha önce kaptan olsaydı, Test sıralamasında 1 numaralı bowling oyuncusu olan Ashwin gibi birini düşürmenin zor olacağını söylemişti.

“Bak bu sonradan gelen bir düşünce. Ve ben sonradan gelen düşüncelere inanmıyorum. Bir kaptan olarak kura atmadan önce bir karar alıyorsunuz ve Hindistan 4 hızlı bowling oyuncusu ile gitmeye karar vermişti. Son birkaç yılda bunu söyledikten sonra son birkaç yılda 4 pacer ile başarı elde ettiler Test maçlarını kazandılar ama bana sorarsanız… ben kaptan olsaydım – ve her kaptan farklıdır – Rohit ve ben farklı düşünürdüm. Ashwin’in kalitesinden bir spinner’ı XI’in dışında tutmak zor,” demişti Ganguly 1. Gün Öğle Yemeği sırasında.

Hindistan’ın Avustralya’yı geride bırakmak için şimdi ilk vuruşlarda büyük bir ortaklığa ve ikinci vuruşlarda güçlü bir bowling performansına ihtiyacı var.

Bu yazıda bahsedilen konular