Pakistan'dan Arshad Nadeem, Hindistan'da klasik cirit etkinliği için Neraj Chopra davetini reddediyor. Sebep …

oKMaDeM

New member
Arshad Nadeem ve Neraj Chopra'nın dosya fotoğrafı© AFP

Pakistan'ın Olimpiyat şampiyonu Arshad Nadeem Çarşamba günü, Hash Hash Neraj Chopra'nın 24 Mayıs'ta Bengaluru'daki NC Klasik Javelin etkinliğinde yarışmaya davet ettiğini söyledi, çünkü yaklaşan Asya Atletizm Şampiyonası için eğitim programıyla çatışacak. Ancak Nadeem, Chopra'ya etkinliğe davet ettiği için minnettar olduğunu söyledi. Nadeem, “(NC) klasik etkinliği, 22 Mayıs'ta Asya Atletizm Şampiyonası için Kore'ye gitmem planlandığım 20 Mayıs (24 Mayıs).” Dedi. Hey, 27-11 Mayıs tarihleri arasında Kore, Gumi'de yapılacak Asya Şampiyonası için çok antrenman yaptığını söyledi.

Pazartesi günü Chopra, Nadeem'e Hint süperstarının ev sahipliği yaptığı açılış etkinliğinde rekabet etmek için davet gönderdiğini söylemişti.

Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, “Arshad'a davet gönderdim ve koçu ile görüştükten sonra bana geri döneceğini söyledi. Şu anki katılımı onaylamadı.” Dedi.

Nadeem, 2024 Paris Oyunlarında 92.97m Olimpiyat rekoru atışıyla altın kattı ve gümüşü kazanmak için 89.45m'yi yönetebilen Chopra'yı yendi.

Neraj Chopra Classic Javelin atış etkinliğinin kızlık baskısı, Grenada'dan Anderson Peters ve Almanya'dan Thomas Rohler'ın katıldığı gibi yıldızlarla dolu olacak.

Grenada'dan gelen Peters, iki kez dünya şampiyonu ve Rohler 2016 Olimpiyatları'ndan altın madalya.

2015 Rio Olimpiyatları'nın yanı sıra 2015 Dünya Şampiyonası altın şampiyonluğunun yanı sıra gümüş madalya sahibi Kenya Julius Yego'nun katılımı ve 87.76m ile mevcut sezon lideri olan Amerikan Curtis Thompson doğrulandı.

Yarışmaya dünya atletizm tarafından kategori verildi.

Etkinlik, Hindistan Atletizm Federasyonu (AFI) ve World Athletics ile işbirliği içinde CHOPRA ve JSW Sports tarafından ortaklaşa düzenlenecek.

Bu makalede belirtilen konular