Pakistan Kriket Takımına Orduyla Antrenman Yapma Talimatı Verildi, PCB Gözü Kondisyonunu Artırdı

oKMaDeM

New member
Pakistan Kriket Kurulu (PCB) başkanı Mohsin Naqvi, Yeşil Giyen Adamların 25 Mart'tan 8 Nisan'a kadar ülkenin ordusuyla on günlük bir eğitim kampında antrenman yapacağını duyurdu. Kamp, Pakistan Süper Ligi'nin (PSL) sona ermesinden (18 Mart) hemen hemen sonra başlayacak ve Naqvi, oyuncuların kondisyonlarını “hızlandıracaklarından” umutlu.

“Lahor'daki maçları izlerken hiçbirinizin tribüne giden altılıyı vurduğunu sanmıyorum. Ne zaman böyle bir altılı vurulsa, bunu yabancı bir oyuncunun vurmuş olması gerektiğini düşünürdüm. Ben Yönetim kurulundan her oyuncunun kondisyonunu hızlandıracak bir plan yapmasını istedim. Bunun için gerekli çabayı göstermeniz gerekecek,” dedi Naqvi, ESPNcricinfo'dan aktardığına göre.

“Önümüzde Yeni Zelanda var, ardından İrlanda, İngiltere ve T20 Dünya Kupası var. 'Ne zaman antrenman yapacağız?' diye merak ettim. ama zaman yoktu. Ancak, 25 Mart'tan 8 Nisan'a kadar Kakul'da (askeri akademi) bir kamp düzenlediğimiz bir pencere bulduk. Pakistan Ordusu eğitiminize katılacak ve umarım onlar da olur' “Sana yardım edeceğim.” diye ekledi.

Bu, Pakistan kriket takımının orduya ilk müdahalesi değil. Misbah-ul-Haq'ın kaptanlığı sırasında Pakistan ekibi, İngiltere'ye karşı Test serilerine hazırlanmak için Kakul Akademisi'nde orduyla birlikte bir eğitim kampı düzenledi.

Misbah, ilk Testte bir asırlık puan almaya devam etti ve bu başarıyı on şınav çekerek ve ardından askeri selam vererek kutladı.

Naqvi, oyuncuların dünya çapındaki T20 Liglerine odaklanmak yerine ulusal görevlere öncelik vermesinin önemini vurguladı.

“Para kazanmamalısınız ya da sizden bizim de yapmaya hazır olmadığımız fedakarlıklar yapmanızı istemeyeceğim. Ama size bir örnek vereyim. Bir yıl önce benden başbakan olmam istenmişti. “Pencap ve bu benim işimde maddi kayba neden oldu. Bunu bir kenara bırakıp birkaç ekstra maliyete katlanmak zorunda kaldım. Ancak Pakistan'ı temsil etme arzum vardı ve bu yüzden bu fedakarlığı yapmak zorunda kaldım” dedi Naqvi.

“Sizi yüzde 100 destekleyeceğim, ancak sizden sadece Pakistan'ı birinci önceliğiniz, T20 liglerini ikinci önceliğiniz yapmanızı isteyeceğim. Paranın birinci öncelik, ülkenin ikinci öncelik haline gelmesi talihsiz bir durum. Eğer bunu yaparsanız, o zaman biz de olabiliriz. Naqvi, “Bir sorun var. İsterseniz merkezi sözleşmelere bile bakabiliriz ve bunları daha da güçlendirebiliriz, ancak her şeyden önce Pakistan için hazır olmalısınız” dedi.

Bu makalede bahsedilen konular