celikci
New member
Kanada’daki yoğun orman yangını mevsimi yaklaşık 10 milyon hektar araziyi yaktı ve 20.000’den fazla insanı yerinden etti. Birçoğu eve dönebildi, ancak diğerleri hala topluluklarının dışında mahsur kaldı.
Federal ve eyalet hükümetleri, Nova Scotia, Alberta ve Kuzeybatı Toprakları’ndaki orman yangınlarının kurbanları için Kanada Kızıl Haçı’na yapılan bağışları eşleştirme sözü vererek bugüne kadar 32 milyon dolardan fazla para topladı.
Diğer bağış toplama etkinlikleri, orman yangınlarına yanıt olarak bu hafta yazdığı bir şarkıyı Cuma günü yayınlayan Shawn Mendes gibi Kanadalı figürlerden geldi. Kızılhaç’a da bağış yapacağını söyledi.
Nasıl yardım edebilirsin:
Federal ve eyalet hükümetleri, Nova Scotia, Alberta ve Kuzeybatı Toprakları’ndaki orman yangınlarının kurbanları için Kanada Kızıl Haçı’na yapılan bağışları eşleştirme sözü vererek bugüne kadar 32 milyon dolardan fazla para topladı.
Diğer bağış toplama etkinlikleri, orman yangınlarına yanıt olarak bu hafta yazdığı bir şarkıyı Cuma günü yayınlayan Shawn Mendes gibi Kanadalı figürlerden geldi. Kızılhaç’a da bağış yapacağını söyledi.
Nasıl yardım edebilirsin:
Kanada Kızılhaçı: Kanada Kızılhaçına bağışlanan her dolar, orman yangınlarından etkilenenlere yardım etmek için 3 dolara dönüştürülüyor. Fonlar, acil ve devam eden yardım ve kurtarma çabaları ve toplum hazırlığı girişimleri için Nova Scotia ve en çok etkilenen bölgelerden bazıları olan diğer Atlantik eyaletlerinde yaşayanlara yönlendirilecek.
Birleşik yol: Kanada federal hükümeti, Kuzeybatı Toprakları hükümeti ile ortaklaşa, afet yardımı ve iyileştirmeyi desteklemek için benzer bir program uygulamıştır. Fonlar, yerel sakinlere hizmet eden kar amacı gütmeyen topluluk gruplarını desteklemek için kullanılacaktır.
maske bağışlayın: Gönüllüler tarafından yürütülen bu hayır kurumu, Kanada’da talep eden herkese ücretsiz N95 eşdeğeri maskeler gönderiyor ve kaliteli maskelere maddi gücü yetmeyen veya bu maskelere erişimi olmayan Kanadalılara öncelik veriyor.
Sınır Tanımayan İtfaiyeciler: Bu Ontario merkezli kar amacı gütmeyen kuruluş, Kanada ve ötesindeki topluluklara ekipman ve eğitim bağışlıyor.