Okyanusların kurtuluşu için Unesco ve Prada birlikte

oKMaDeM

New member
Mavi bir iplik Venedik’i Paris’le, lagünün çocukları ve Unesco delegeleriyle birleştiriyor: okyanusun sağlığına dikkat etme ihtiyacı. Dünyanın geleceğini elinde tutanlar, çocuklar ve Birleşmiş Milletler tarafından eğitim, bilim ve kültür yoluyla daha iyi bir dünya inşa etmeye çağrılanlar arasında bir bağ. Tüm Dünya’nın tüm renklerine sahip Ülkelerin temsilcilerinin önünde 28 Haziran İtalya sabahıydı. Unesco (Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu) aslında Paris’in büyük sarayında konuşmaya davet etti. Lorenzo Bertelli Prada Grubu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Başkanı.

Lüks marka ile Birleşmiş Milletler ajansı arasında 2019 yılında okyanusun ve denizlerin korunmasına destek amaçlı Sea Beyond eğitim programı adına başlayan ancak şimdi yeni bir anlaşma ile güçlendirilen bir bağ. Aslında, Prada Group’un desteklediği yeni finansman sayesinde Venedik’te Denizin On Yılı’nın koordinasyonu için kalıcı bir Ofis açılacak ve buradan bir dizi proje ve çalışma başlayacak. Bu nedenle Venedik, okyanus eğitiminin dünya başkenti olacak.

Lorenzo Bertelli, “Denizin korunmasına odaklandıkları sürece, üçüncü taraflarca öngörülen projeleri kabul edebilecek açık bir platform olacak” dedi. herkes: insanlar, hükümetler, şirketler. Ya da en azından böyle olması gerekir.” Bertelli’nin yanında, Vladimir Ryabinin IOC Unesco genel müdür yardımcısı ve İtalya’nın Unesco büyükelçisi Liborio Stellino e Maya Gabeira Büyük Dalga Dünya Şampiyonu ve Unesco Gençlik ve Okyanus Elçisi.

Prada’nın taahhüdü

Prada, bu yeni anlaşma için finansmanın geleceğini duyurdu Re-Nylon koleksiyonlarının satışlarının yüzde 1’inden, tamamen okyanuslarda geri kazanılan plastikten elde edilen rejenere naylondan yapılmıştır. UNESCO tarafından onaylanacak olan Sea Beyond platform projelerine yönelik para. Koleksiyonun arkasındaki araştırma yolu. Bertelli, “Orijinali ile aynı kaliteye ulaşmak ve sürdürülebilir olmak yıllar aldı: Re-Nylon koleksiyonlarının birçoğu okyanusların her yerine terk edilmiş balık ağlarından elde edilen iplik ve kumaşı üretmek” dedi. lüks marka Panerai de projeye katılacak.

Unesco

Venedik ve lagünün anaokulu, çocuklar Unesco ile sürdürülebilirliği keşfediyor

muhabirimiz Fiammetta Cupellaro tarafından

28 Ocak 2023

Venedik, dünyanın okyanus başkenti

Sea-Beyond eğitim programı sayesinde Venedik’in Torcello adasındaki lagünü keşfeden çocukların görüntüleri Unesco genel salonunda yansıtıldı. Bangladeş temsilcisi, “Lagün sığınma evi harika bir proje, ilgili ülkelerimizdeki diğer girişimcilerin İtalya’da kazanılan deneyimi tekrarlamasını umuyoruz” yorumunu yaptı. Okyanusları korumak için genç nesillerin eğitimine yatırım yapan kendi ülkelerinin girişimcilerine bir tür çağrıda bulunan Şilili ve İzlandalı temsilcinin yorumları da aynı şekilde. “Venedik’te olanlar, diğer şehirlere getirmeyi umduğumuz bir model olmaya devam ediyor. Ioc-Unesco kıdemli program sorumlusu Profesör Francesca Santoro, Prada ile yeni anlaşmayla imzaladığımız yeni müdahale programının noktalarından biri de tam olarak bu” dedi. İlk Dünya Okyanus Okuryazarlığı Konferansı da 2024’te Venedik’te düzenlenecek. Barselona Deniz On Yılı Konferansı ile işbirliği içinde ve 2025’te Fransa’da yapılacak üçüncü Birleşmiş Milletler Okyanus Konferansı’na hazırlık olarak. Ayrıca Prada Group ile işbirliği içinde.

Koordinasyon Ofisinin amaçları

Kaynakların artmasıyla birlikte Sea Beyond, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra denizlerin korunması ile ilgili bilimsel araştırmalara ve insani yardım projelerinin geliştirilmesine de destek verecek. Venedik’teki Deniz On Yılı Koordinasyon Ofisi’nin ana hedefleri, teklif vermek ve organize etmek olacaktır. farkındalık faaliyetleri okyanusun korunması için gençlere yönelik, lansmanı öğrencilere yönelik etkinliklerin üçüncü baskısı dünya genelindeki orta öğretim okullarının ve hazırlanması tüm Unesco üye ülkeleri tarafından okyanus eğitimi müfredatı. Ayrıca etkinliklerin düzenlenmesi ve okyanus eğitim ağlarının oluşturulması da planlanmaktadır (Mavi okullar, Mavi şehirler) yanı sıra hükümetler, araştırma merkezleri, STK’lar, özel sektör ve genel olarak sivil toplumla işbirliği.