Müziğiyle uzun çarşıyı keyiflendiren kemancı bakın kimin yeğeni çıktı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Müziğiyle uzun çarşıyı keyiflendiren kemancı bakın kimin yeğeni çıktı
Pandemi tedbirleri kapsamında eğlence mekanlarının kanmasıyla birçok müzisyen geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. Birçok müzisyen para kazanmak için çeşitli işler yaparken, bazı müzisyenlerde yine kendi işini yaparak evine ekmek götürmeye çalışıyor. Nazilli Uzun Çarşı’da arabeskin yıldız isimlerinden Kibariye’nin öz yeğeni Manisa Akhisarlı keman sanatçısı Yılmaz Özdamar, en iyi bildiği işi yaparak kemanını konuşturarak ekmeğini çıkarıyor. Nazilli’nin çok mütevazi bir yer olduğunu ifade eden Özdamar, halkını da iyi insanlar olduğunu dile getirdi. “EKMEĞİMİZİ KAZANMAYA ÇALIŞIYORUZ”Yedi yaşından bu yana bu mesleğin içerisinde olduğunu ve meleğe aşık olduğunu dile getiren keman sanatçısı Yılmaz Özdamarlar, “Babam annem de kemancı hala Akhisar’da ikamet ediyorlar. Nazilli’ye ekmeğimi kazanmaya geldim. Kardeşim burada yaşıyor. Para kazanmak amacıyla da ilçenin en meşhur, merkezi ve tek çarşısı Uzun Çarşı’da çalmaya başladım. Nazilli mütevazi bir yer, halkı da çok iyi. Ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz” dedi. “SANATIMI SOKAKLARDA İCRA EDİYORUM”Pandeminin eğlence sektörünü mahvettiğini ifade eden Özdamarlar, “Özelliklede bizim gibi ekmeğini müzikten kazanan arkadaşlar hiç çalışamadı. Pandemiden önce Akhisar’da otellerde, düğün salonlarında ve eğlencelerde çalışıyordum. Eğlence sektörü pandemiden kötü etkilenince bende sanatımı sokaklarda icra ediyorum. Evliyim 13 yaşında bir kız çocuğum var. Hayatta eşim ve kızım için mücadele ediyorum. Halkımızın Allah yardımcısı olsun. İnşallah pandemi süreci tüm dünyayı ve ülkemizde en kısa sürede biter. Herkes para kazanmaya başlar. Arabeskin kraliçesi Kibariye’nin yeğeniyim. Öz ve öz teyzem. Bu hastalıktan o da etkilendi” ifade etti.

ALINTIDIR