Maurizio Capone, dünyanın melodisi geri dönüşümde

oKMaDeM

New member
işte var scatolophon, gitara dönüşen bir polistiren kutu veya neredeyse: ürettiği ses beklenmedik bir şekilde muhteşem. Sonra var kürek kemiği, bir dondurma paketinden doğan bir arp, bu durumda da lastik bantlar bir ip görevi görüyor. Ve yine: ünlü pilelektrikli süpürge ve mazimba, süpürgelik, tahta kalas, köpük kauçuk ve bir kova kalıntılarından yapılmış inanılmaz bir ksilofon. Ve sonra onun favorilerinden biri, onu vaftiz etti klavyeci: Etkili bir vurmalı çalgı haline gelen dahili yaylardan arındırılmış bir bilgisayar klavyesi.

Kelimelerle biraz oynayarak ikinci bir hayatı boşa harcayan adama ne denir? Maurice Capone. Ve hemen rekoru düzeltiyor: “Gerçek oynuyoruz, bu bir cephe operasyonu değil”. Ve o haklı: çöp melodi bir tezat değil, hoş bir keşif. ABD onun grubunu temsil ediyor, the “Capone ve Bungt Bangt”, İtalya’da yalnızca geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış enstrümanlarla çalan ilk kişi. “Ama geri dönüşümden değil, yeniden kullanımdan bahsedelim” diye uyarıyor. “Çünkü temel fikir, her nesnenin yeni bir şansı olabileceği ve onu atmadan önce, bugün her zamankinden daha fazla kendimize onun bir şekilde yeniden düşünülüp düşünülemeyeceğini, çöplüklerden ekstra malzeme tasarrufu yapıp yapamayacağını sormalıyız”, diye açıklıyor.

Capone ve BungtBangt

Capone ve Bungt Bangt

Napoliten, 59 yaşında, 666’nın eski üyesi, dünyanın önde gelen gruplarından biri. vesu dalgası Pino Daniele tarafından üretilen Capone, Legambiente tarafından Döngüsel ekonomi şampiyonu. Youtube’daki öğreticileri özellikle takdir edilmektedir.

“Başladığım yeri yeniden inşa etmek kolay değil. – diyor – İki kavanozdan oluşan ilk bongomu kendi başıma yaptığımda on yaşındaydım. Gençken onun yerine ben yarattım. Atık, amcamın oltasından doğan, artık kullanılmayan bir müzik aleti. Eşyalarımdan kurtulmadan önce her zaman çöp bidonlarını karıştırdım ve uzun süre meditasyon yaptım. Bunu neden yapıyorum? İki nedenden dolayı: Birincisi, artık sürdürülebilir olmadığı herkes tarafından açıkça görülse de, hâlâ tüketimci olan, kendini tek kullanımlık paradigmadan kurtarmaya çalışan bir toplumun çelişkilerini vurgulayan samimi bir ekolojik mesaj göndermek. Ama aynı zamanda, beni benzersiz ve alışılmadık sesler aramaya iten net bir sanatsal meslek için de yapıyorum. Enstrümanlarım eşsiz armoniler veriyor”.

Sözlere gelince, onunla ilgileniyor: kendini adamış bir şarkıcı-söz yazarı, şarkıları (beşi solist olarak on bir diskte toplanmış) bütünleşme ve içerme için bir ilahidir. Son single’ın adı “Capille luonghe” (uzun saç) ve İran’da “yanlış” başörtüsü taktığı için tutuklandıktan sonra ölen Mahsa Amini’nin hikayesini anlatıyor.

“1999’da başladığımızda yenilikçiydik. – diyor – Bagnoli’nin merkezinde atık arıyorduk, orijinal ve güzel bir şey yapanlara bahşedilen lütuf ile biri bizi gördü. Kışkırtıcı ve saygısız bir dokunuş olan Bi-dè’m bir ikon haline geldi: Onu eski Italsider’ın dışında bulunan bir çöp kutusundan yaptım. Ama aynı zamanda enstrümanlarımızın gerçek müzik ürettiğini ve bizimkilerin her bakımdan şarkı olduğunu göstermek istedik. Bizimki folklorik bir operasyon değildi. Bugün yeniden kullanım pratiğinin yaygın olması bizi gururlandırıyor ve müzisyenler arasında da var.Yeşil aklamayı hedefleyenler de var.Ama bu yüzden kim olduğumuzu ve nereden geldiğimizi anlatmayı seviyoruz.Bu yüzden öğrencileri bilinçlendirmek için Napoli okullarına gidiyorum ve tam da dolaplarda atılacak bir sürü klavye buldum.Ben de öğrencilere ‘Nasıl müzik aleti olacaklarını görmek ister misiniz?’ dedim.Ve onları böyle fethettim. , Z kuşağı gerçek bir çevreci mesleğe sahip. Greta Thunberg’i severim, o önemli bir hızlandırıcıydı: nasıl heyecanlanacağını ve iletişim kuracağını biliyordu “.

Maurizio Capone aynı zamanda etik, sanatsal ve müzikal eko-sürdürülebilirlik üzerine bir etkinlik olan “Come Suona il Caos”un sanat yönetmenidir. En son 18 Temmuz’da Napoli’de, “Napoli Müzik Şehri” projesi kapsamında Napoli Belediyesi tarafından düzenlenen ve Napoli Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen Oditoryum Porta del Parco di Bagnoli’nin iç ve dış mekanlarında gerçekleştirildi. “Her zaman olduğu gibi, yaratıcı geri dönüşüm ve çevre sorunları üzerine müzik etkinlikleri, laboratuvarlar ve atölyeler önerdik, aynı zamanda bilim ve gazetecilik, çevrecilik ve kültür alanlarından mükemmel konuklar ve konuklarla bir konferans önerdik” diyor. Etkinliğe her zamanki gibi katılım yoğun oldu. Ve çoğu katıldı eylem çağrısı Capone ve BungtBangt ile bir klavye oluşturmak ve bir şarkı çalmak için çevrimiçi terfi etti.

“İzleyicilerden kırık bir bilgisayar klavyesini almalarını, onu kapatan tüm pencereleri sökmelerini ve içindeki her şeyi çıkararak tuşları serbest bırakmalarını ve böylece mükemmel bir perküsyon yaratarak özgürce hareket etmelerini istedik. Büyük ve küçük çalmayı bacaklarda veya omuz askısında tutarak görmek harika bir duyguydu, inanın bana. Elektrik ve elektronik kasanın geri dönüşümünün ve doğru şekilde imha edilmesinin önemini tanıtmayı başardık. Ve iş burada bitmiyor, inanın bana “.