Marketa Vondrousova Elina Svitolina’yı Yenerek Wimbledon Tek Bayanlar Finaline Girdi

oKMaDeM

New member
Marketa Vondrousova, Elina Svitolina’ya karşı mücadelede.© AFP

Çek Cumhuriyeti’nden Marketa Vondrousova, Perşembe günü Wimbledon bayanlar finaline ulaşan ve Ukraynalı Elina Svitolina’nın şampiyonluk hayallerini yıkan 60 yıl sonra seribaşı olmayan ilk oyuncu oldu. Dünya numarası 42 Vondrousova 6-3, 6-3’ü geçti ve Cumartesi günü şampiyonluk için ya ikinci sıradaki Beyaz Rusya’dan Aryna Sabalenka ya da geçen yılın ikincisi Ons Jabeur ile karşılaşacak. Solak Vondrousova, 2019 Fransa Açık’ta ikinciliği bitirdikten sonra ikinci Grand Slam finalinde oynayacak.

24 yaşındaki atak yaklaşımı, altı kez servis kırması ve 22 kazananı Svitolina’nın dokuzuna salması nedeniyle ödüllendirildi.

Çek, “Buna inanamıyorum. Finali yaptığım için çok mutluyum. Elina çok mücadeleci ve harika bir insan. Zor bir maçtı” dedi Çek.

“Çılgınca gergindim. Maç boyunca gergindim. İkinci sette 4-0 öndeydim ve o karşılık verdi.”

Finale ulaşmak, Çek için sefil bir dönemin ardından geliyor – geçen yıl bileğinden ikinci bir ameliyat geçirdi ve bu onu 2022’nin büyük bir bölümünde eledi. Tekrar o seviyede olabilir” dedi. “Tekrar burada olduğum için çok mutluyum.”

Nisan ayında doğum izninden dönmesinden bu yana üst üste ikinci Grand Slam yarı finalinde yer alan Svitolina, açılış setinde üç kez servis düşürdü.

İlk seviyeyi 3-3’te almayı başardı, ancak Çek, yedinci ve dokuzuncu maçlarda tekrar kırılarak beraberlikte öne geçti. Hatalarla boğuşan Svitolina, ikinci sette hızla 4-0 geriye düştü.

Ancak, seribaşı dört oyuncuyu yarı finale çıkaran Vondrousova, Svitolina’nın 3-4’e geçmesine izin vermek için molaları geri verirken aniden set ortasında gerginlik yaşadı. Svitolina daha sonra, rakibine finalde bir yer vermek için bir forehand uzun süre zorlamadan önce, sekizinci oyunda tekrar kırılmak için tüm sıkı çalışmasını geri aldı.

Bu yazıda bahsedilen konular