Manu Bhaker “Baba, Bunu Hak Ediyorum” Dedi: Tetikçinin Babası Khel Ratna Sırasında

oKMaDeM

New member

Manu Bhaker sayesinde Hindistan, 128 yıllık tarihinde ilk kez aynı Olimpiyat Oyunlarında iki madalya kazanmanın nasıl bir his olduğunu anladı. Ancak iş spor ödüllerine gelince, Manu Bhaker'in adının Khel Ratna ödülü listesinde yer almadığı haberi büyük bir tartışmaya yol açtı. Manu Bhaker'in babası, kızının ülkenin en yüksek spor onuruna layık görülmediğini görünce hayal kırıklığını dile getirmekle vakit kaybetmedi. Manu, çifte Olimpiyat madalyalı PV Sindhu'nun düğün töreni için Haydarabad'a giderken, Deniz Ticaret Donanması'nda çalışan babası Ram Kishan Bhaker Hindistan dışında. Manu'nun babası, Haberler Spor Editörü Vimal Mohan'a özel bir röportajda, saldırganın Hindistan bürokrasinin tutumundan dolayı hayal kırıklığına uğradığını ve üzüldüğünü söyledi.

Ram Kishan, Khel Ratna'nın küçümseme tartışmasıyla ilgili bir dizi soruyu yanıtladı; zira raporlar, Manu'nun adının 30 sporcudan oluşan kısa listede hiçbir yerde görülmediğini gösteriyor.

Soru: Efendim, Manu Bhaker'in bu yıl Khel Ratna ödülünü alamayacağına dair raporlar var. Tepkiniz nedir?

Ram Kishan Bhaker, Manu Bhaker'in babası:
Bu haberin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu olamaz. Belki bu haber yanlıştır. Bu haber henüz resmi olarak açıklanmadı.

Soru: Efendim, soru şu: Manu Khel Ratna ödülüne başvurdu mu?

Ram Kishan Bhaker:
Başvurunca ödül alınır mı? Size Manu'nun önceki yıllardaki başvurularını göndereceğim. Bu kural zaten konulmuş ve insanlar uygulamadan almışlar. Manu çifte Olimpiyat madalyası kazandı. Tarih yarattı.

Bürokratlar başvuru konusunu gündeme getiriyor ki tartışma çıksın. Hükümetin, Spor Bakanlığı'nın adını lekeliyorlar. Manu'nun başarılarını Spor Bakanlığı ve hükümet dahil herkes biliyor.

Soru: Bildiğim kadarıyla Manu, PV Sindhu'nun düğününe gitti. Manu'nun Khel Ratna ödülüne tepkisi ne oldu?

Ram Kishan Bhaker:
Manu bana şöyle dedi: “Baba, sanırım bunu hak ettim. Gerisine vatandaşlar, Spor Bakanlığı ve hükümet karar vermeli.”

Soru: Manu üzgün mü?

Ram Kishan Bhaker:
Kesinlikle. O üzgün. “Baba bu olmamalıydı. Bunu kimin, neden yaptığını bilmiyorum” diyor.

Soru: Manu'nun bir sonraki hedefi nedir?

Ram Kishan Bhaker:
Bu Manu için tatil zamanı. Ancak son iki aydır antrenmanlara başladı. Ulusal yarışmalara katılmadı. Ancak Hindistan takımının uluslararası turnuva için seçmelerine katılacak. Gelecek yıl mart ayında da Dünya Kupası var. Artık çekim etkinliklerine hazırlanmakla meşgul olacak.

Soru: Bu yıl alınan karardaki yanlışlığın düzeltilebileceğini düşünüyor musunuz?

Ram Kishan Bhaker:
Kesinlikle. Bu yıl düzeltilecek. Spor Bakanlığı'nda da iyi insanlar var. Yakında güzel haberler alacağınızı göreceksiniz. Bu aynı zamanda iyi bir mesaj da verecektir. Eğer hak eden bir oyuncuyu reddederseniz, bu mesaj iyi değildir. Mutlaka güzel haberler gelecektir.

Bu makalede bahsedilen konular