Leyla ile Mecnun’daki 9 yıllık küslüğün perde gerisi ortaya çıktı

Karbulut

Member
Leyla ile Mecnun dizisi 10 yıl daha sonra Exxen için bir daha çekilmiş, fenomen dizinin yeni kısımları büyük ilgi görür görmez de geçen günlerde 2. dönem çekimleri başlamıştı. Fakat tüm eski takımın bir daha bir ortaya geldiği dizide bir detay seyircinin gözünden kaçmadı.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine nazaran; dizinin Erdal Bakkal’ı Cengiz Bozkurt ile İskender’i Ahmet Mümtaz Taylan’ın birlikte hiç sahnesi yoktu. Bu durumun iki oyuncunun küs olmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Üstelik bu küslük kamera ardı çalışanlarının aktardığına nazaran yaklaşık 9 yıl öncesine, yani dizinin TRT’de yayınlandığı günlere kadar dayanıyor.

Set çalışanlarına karşı daima kaba tavırlar ortasında olduğu ve mobbing yaptığı öne sürülen Ahmet Mümtaz Taylan’la yardımcı direktörün arbedesinin bardağı taşıran son damla olduğu açıklandı.

Set çalışanlarından aldığım bilgiye nazaran “Leyla ile Mecnun”un dağ başında çekilen bir sahnesinde yardımcı direktör, Ahmet Mümtaz Taylan’ın daima bağırmasına ve hakaretlerine dayanamayıp “Yeter, artık senin bağırmalarına, aşağılamalarına katlanamıyorum, evli barklı adamım ben’ deyip çekim ortasında takımıyla birlikte işi bıraktı ve bir daha birebir dönemde set amiri birkaç defa “Ekibime küfretme” diyerek Taylan’ın üzerine yürüdü ve yumruklaşma son anda önlendi.

Cengiz Bozkurt yaşanan tüm bu olayların akabinde “Adam güle oynaya çekeceğimiz dizinin her gününü bize zehir etti, ben bu adamla hiç bir yerde sete çıkmam” diyerek Taylan’ın olduğu setlerde çalışmayacağını duyurdu.

Üstelik Netflix Türkiye’ye birinci giriş yaptığı periyot yerli projelerine ‘Leyla ile Mecnun’ ile başlamak istediği, tüm takımın bu teklifi kabul etmesine karşın Cengiz Bozkurt “Hayır” dediği için dizinin çekilemediği öğrenildi.

Bu niçinle dizi, Acun Ilıcalı Exxen için TRT’den haklarını alanına kadar askıda kaldı. Ilıcalı’nın hakları almasının akabinde da Cengiz Bozkurt’un başlarda ikna olmadığı lakin sonrasındasında yakın arkadaşları Ali Atay, Serkan Keskin ile Onur Ünlü’yü kıramadığı ve sette Ahmet Mümtaz Taylan’la bir ortaya gelinmemesi kaidesiyle dizide rol almayı kabul ettiği ortaya çıktı.