Kriket Dünya Kupası – Virat Kohli Her Şeyi Hak Ediyor, Öğleden Sonra Vuruş Yapmak Çok Zordu: Ravindra Jadeja

oKMaDeM

New member
Hindistan’ın çok yönlü oyuncusu Ravindra Jadeja Pazar günü yaptığı açıklamada, bunun Virat Kohli tarafından sadece tarihi bir dönüm noktası olduğu için değil, aynı zamanda inatçı yüzyılın felç yapmaya yardımcı olmayan en zorlu koşullarla gelmesi nedeniyle özel bir yüz olduğunu söyledi. Jadeja, Eden Gardens pistinin, Güney Afrikalı iplikçilerin bowling oynadığı öğleden sonraları, Hintli bowling oyuncularının çalıştığı akşama kıyasla daha fazla dönüş sunduğunu söyledi.

Hindistan’ın sonsuza dek ‘En Değerli Oyuncusu’ (MVP), 29 sayı atarak ve 33’te 5 sayı atarak oyun üzerinde bir etki bıraktı, ancak rekoru kırarak Maçın Oyuncusu ödülüne layık görülen kişi eşsiz Kohli oldu. Yenilmez 101.

Maç sonrası konferansta Jadeja, “Bunun Virat için çok özel olacağını düşünüyorum. Çok zorlu bir sahaydı ve bazen 260-270 bile eşit görünüyordu” dedi.

“Vuruşu döndürdü ve koşular kuruduğunda ve topaçların iyi bowling oynadığı aşamada, vuruşu döndürmek ve 300’ün üzerinde skor alırken dışarıda kalmamak çaba gerektiriyor” dedi.

Jadeja, Kohli’nin ses tonunu perspektife oturtmaya çalışırken daha sonra vuruş yapmanın daha kolay hale geldiğine inanıyordu.

“Bovling yaptıklarında pistten daha fazla yardım geldi, teklifler daha fazlaydı ve wicket’te de sıçrama yoktu. Benim fikrimi sorarsanız, öğleden sonraya kıyasla akşamları vuruş yapmak daha kolay hale geldi, belki de kolay değil ama vuruş için uygun.

“Fakat öğleden sonra yavaş bir dönüş oldu. Büyük şutları vuramazdınız. Virat’ın spinner’ları nasıl idare ettiğini takdir edin. Kalküta’nın spinner’lara yardımcı olan düşük sıçramalı bir pist olduğu fikrine her zaman sahiptik. Wicket’in yavaş oynayacağını biliyorduk. ” Rohit’in ilk vuruşu yapma kararı hesaplanmış bir karardı çünkü Hint takımı, Hindistan’ın Kalküta’da yarı final oynaması ve ışıklar altında bowling oynaması durumunda işlerin nasıl sonuçlanacağını değerlendirmek istiyordu.

“Kendimize meydan okumak istedik, eğer öğleden sonra bowling oynamış olsaydık, bu kadar çok koşu yapmazdık. Eğer çiy çökerse ve nakavt olursa, böyle bir durumla karşılaşırsak nasıl bowling oynayabileceğimizi görmek istedik.” Jadeja söz konusu.

Bu makalede bahsedilen konular