Koronavirüsle savaşan Posacı: “Ölüyorum zannettim”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Koronavirüsle savaşan Posacı: “Ölüyorum zannettim”
Ankara’da TBMM’de yoğun mesai harcayan Aydın Milletvekili Rıza Posacı, birlikte lokantada yemek yediği Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in koronavirüse yakalanmasının ardından Covid-19 testi yaptırdı. Testi pozitif çıkan ve tomografisinde hastalığı ağır geçirdiği belirlenen Posacı, Ankara Şehir Hastanesi’nde tedaviye alındı. Posacı, medikal tedavilerin ardından iki kez immün plazma tedavisi gördü. Tedaviye olumlu yanıt veren Posacı, hasta yatağından uyarılarda bulundu. ÖLÜYORUM ZANNETTİMPazar gününden beri hastanede tedavi gördüğünü ve durumunun iyi olduğunu belirten Posacı, “Meclis’teki toplantının ardından Aydın milletvekilimiz Metin Yavuz’un da bulunduğu 5 kişi birlikte lokantada yemek yedik. Tekirdağ Milletvekilimiz Mustafa Yel’in testi pozitif çıkınca ben de test yaptırdım. Testim pozitif çıktı. Geçen Pazar günü hastaneye yattım. Ateşim çıktı, nefes almakta zorlandım. O an ölüyorum zannettim. İlaç tedavime başlandı ancak hastalığı ağır geçirdiğim için iki kez immün plazma verildi. Çok uğraştırdı ama şuan daha iyiyim. Tek başıma bir odada kalıyorum. İyileşip taburcu olmayı umuyorum” dedi. ŞİMDİKİ AKLIM OLSA GİTMEZDİMKoronavirüsü toplu bulunduğu ortamda kaptığını belirten Posacı, “Bütün önlemlerimi almıştım. Milletvekilleriyle buluştuğumuz yemekte tokalaşmadım, yakın temasım olmadı. Ama böyle bir dönemde toplu ortamda bulunmamam gerekiyordu. Bugünkü aklım olsaydı, o yemeğe gitmezdim. Asla hafife almayın, nefes dahi alamıyorsunuz. Artık yalnız yaşamayı öğrenmeliyiz. Maske, hijyen ve sosyal mesafe bizlerin hayat felsefesi olmalı. İmmün plazma bulmakta zorlandım. Bu yüzden iyileştikten sonra şartlarım uygun olursa Kızılay’a plazma bağışında bulunacağım. Bir kişiyi bile kurtarma imkanım olursa çok sevinirim” diye konuştu.

ALINTIDIR