Kidambi Srikanth Malezya Masters'a altı yıl içinde ilk finali girin

oKMaDeM

New member

Indian Shuttler Kidambi Srikanth, altı yıl içinde BWF etkinliğinin ilk erkek single finaline, Cumartesi günü Kuala Lumpur'daki Malezya Masters Super 500 badminton turnuvasında Japonya'nın Yushi Tanaka'yı düz bir galibiyetle fırlattı. 32 yaşındaki bir 2021 Dünya Şampiyonası gümüş madalyası, mükemmel bir oyun kurdu ve vintage benliğinin keskin net oyunla bakışlarını gösterdi ve Flair 23 Tanaka 21-18 24-22'ye saldırdı. “Oldukça mutluyum. Bir süredir,” dedi Srikanth galibiyetten sonra.

Pazar günü zirve çatışmasında ikinci tohumlu Çinli Li Shi Feng ile karşılaşacak.

Bu, Srikanth'ın 2019 India Open'da ikincisini bitirdiğinden beri BWF Dünya Turu'ndaki ilk son görünüşü.

Eski bir dünya olan Srikanth – şu anda 65. sırada – Form ve fitness sorunları nedeniyle geçmiş Feew mevsimlerinde kaba bir yamaya katlandı.

“Fiziksel olarak kendimi iyi hissediyorum, ama geçen yıl çok fazla maç oynamamam, eleme oynamam, bu yüzden oyun oynama dokunuşuna dokunmak için nazik olabilir. Ve evet, her şey bu sefer işe yarıyor.

“Geçen ay çok çalışıyorum. Çok uzun bir süre sonra, duygularım budur.”

Doğal yetenekli bir oyuncu olan Srikanth, 2017'de dört BWF unvanını kazanan ilk Hintli oldu ve daha sonra ülkeyi takım etkinliğinde ilk Commonwealth Games Gold'a götürdü.

Ancak mücadeleleri kısa süre sonra başladı. 2019'da iyi bir şekilde dokunmuş gibi görünse de, Srikanth, yaralanmaların bir kombinasyonu ve Covid-19 pandemi nedeniyle eleme alanlarının iptali nedeniyle Tokyo Olimpiyatlarını kaçırdı.

Tutarlılığını etkileyen küçük yaralanmalara, özellikle de ayak bileği ile ilgili yaralanmalara maruz kalmaya devam etti. İspanya'daki 2021 Dünya Şampiyonalarının finaline ulaşan ilk Hintli erkek kapatma için zamanında iyileşti.

So, 2022'de Hindistan'ın tarihi Thomas Cup zaferinde çok önemli bir rol oynadı ve tekrar solmadan önce maçlarının altısını da kazandı.

Srikanth, bu yılın başlarında Tayland Açık Süper 300'de çeyrek finallere ulaşmışken, son yarı final maçları 2023'te İsviçre Open ve Macau Open'da geldi.

Bununla birlikte, son üç ay boyunca yoğun eğitim oturumları geçirdi, fitness üzerine odaklandı ve antrenörlerin RMV Gurusaidutt ve Parupalli Kashyap'ın dikkatli gözlerinin altındaki mitinglere hız enjekte etmeye çalıştı.

İleriye dönük planları hakkında sorulduğunda Srikanth, “Gerçek bir şey planlamadım. Bu sadece fiziksel olarak formda olmak, yaralanmadan ve sonra mümkün olduğunca çok turnuva oynamakla ilgili. Herhangi bir gerçek turnuvaları oynama hedefim var.

“Bu sadece eğitim ve fiziksel olarak formda olmakla ilgili ve açıkçası oynarsam, açıkça kazanmak için oynayacağım. Gerçekten bu sefer iyileşmek, eğitmek ve sonra oynamak için yeterli zaman vermek istiyorum.” Açılış maçında Srikanth, Tanaka'nın hızına karşı koymaya çalışırken birkaç hata yaptı ve 1-5 izledi.

Bazı ince düz dilimler ve başlık parçalarıyla, Hint boşluğu kapattı, ancak Japonlar net bir çapraz şut ile beş puanlık bir yastık tuttu.

Srikanth yavaş yavaş mitingler inşa etti ve küçültücü Japonlardan 8-9 yapmak için zorla hatalar yaptı, ancak Tanaka molada üç puanlık bir liderlik yaptı.

Hint 14-hepsinde lvelled ve mükemmel bir çapraz mahkeme dönüşü ile 19-16 öne geçti. Alt çizgi bir şut ona iki oyun puanı kazandı ve açıcıyı almak için dönüştü.

Tanaka, ikinci oyunda yine güçlü bir şekilde başladı ve Sricanth birkaç şansı bıçaklarken 3-0 ve 7-2 öne geçti.

Ancak ilk oyunda olduğu gibi, Srikanth saldırganlık ile cevap verdi, açığı 8-9'a daralttı ve keskin bir net öldürme ile skorları düzeltti.

Srikanth 13-10 öne geçerken Tanaka yumuşak hatalar yaptı, ancak Japonlar 17 hepsine geri döndü.

Yoğun bir savaştan sonra Srikanth, net bir hata ile bir maç puanı kazandı, ancak Tanaka onu skorları 20-20'de bırakmak için kurtardı.

Sıkı bir net atış Srikanth'a ikinci bir maç puanı verdi, ancak Tanaka'nın hızlı geri dönüşü 22 oldu. Srikanth'tan bir backhand itme çizgiyi yakaladı ve Tanaka geniş bir şekilde vurulduğunda maçı mühürledi.

(Başlık hariç, bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyonlu bir yemden yayınlanmıştır.)

Bu makalede belirtilen konular